Uzaya Türk astronot

Güncelleme Tarihi:

Uzaya Türk astronot
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2002 01:39

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), üzerinde uzun süreden beri çalıştığı, uzaya bir Türk astronot gönderme projesinde atağa kalktı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın koordinasyonuyla Türk Uzay Ajansı'nın çalışmalarının tek bir merkezde toplanmasını da dikkate alan Genelkurmay Başkanlığı, orta vadede Amerikan uzay programları çerçevesinde bir Türk subayı astronot olarak yetiştirip uzaya göndermeyi planlıyor.

ÖZKÖK’TEN ÜSSE ZİYARET

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün ABD'yi ziyareti sırasında Washington yönetimiyle temasların yanısıra Kennedy Uzay Üssü'nde incelemelerde bulunmasının, uzaya Türk astronot gönderme projesiyle de bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Orgeneral Özkök, ABD ziyaretine çıkmadan önce Türk Uzay Ajansı'nın çalışmaları hakkında kapsamlı bir brifing aldı. Özkök'ün, Kennedy Uzay Üssü'ndeki incelemeleri sırasında konuyla ilgili olarak Amerikalı yetkililerle görüştüğü bildirildi.

Türk Uzay Ajansı'nın kuruluşuna ilişkin yasa taslağı daha önce hazırlanmıştı. TBMM'ye gönderilmeyi bekleyen yasa taslağına göre, asker ve sivil kuruluşların uzay projesine yönelik tüm çalışmaları Hava Kuvvetleri'nin koordinasyonuyla tek merkezde toplanıyor.

Çeşitli defalar MGK'da da görüşülen uzay çağı projesi, asker ve sivil kökenlilerin ABD'ye gönderilerek uzay programı kapsamında eğitimden geçirilmesini öngörüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!