Uzaya giden ilk insan Gagarin değil miydi?

Güncelleme Tarihi:

Uzaya giden ilk insan Gagarin değil miydi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2001 01:53

Yer Moskova, uzay merkezi... Takvimler 12 Nisan 1961'i gösteriyor... Şampanya şişeleri çalkalanıyor, mantarları peşpeşe tavanlara fırlıyor. Herkes, uzaya giden ilk insan olan Juri Gagarin (1934-1968) için kadeh tokuşturuyor. Ama gerçekten de Juri Gagarin uzaya giden ilk insan mıydı?

Alman yazar Hartwig Hausdorf, ‘‘Gizli tarih’’ adlı kitabında Ruslar'ın bugüne kadar sakladığı korkunç gerçeği gözler önüne seriyor. Kitapta yeralan iddiaya göre Ruslar, uzay yarışında en az 11 kozmonotu kurban verdiler. Bu 11 kozmonotun ve iki Amerikalı astronotun cesetleri, eski uzay araçlarıyla uzayda turluyor.

‘‘Gizli Tarih’’ adlı kitapta, bugüne kadar herkesten gizlenen 50'li yılların misyonları anlatılıyor. Kapsüllerin kimi yanarken, kimi de kozmosta kayboldular. Amerikan uzay kapsülü Prospector M ile Rus Y-0001 ise 1956 yılından beri, ölü astronotlarla uzayda kayıp.

Olay yaratacak kitabın yazarı Hausdorf, araştırmalarında İtalyan kardeşler Achille veBattista Judica Cordiglia'nın kaydettiği telsiz konuşmalarını buldu. Bu telsiz kayıtlarına göre, 18 Kasım 1960'ta uzaydan dünyaya bir yardım çağrısı ulaştı. Bu yardım çağrısında ‘‘Tüm dünyaya SOS’’ deniliyordu. Bir başka telsiz mesajı ise 16 Mayıs 1961 tarihinde dünyaya ulaşmış. Rus kadın kozmonottan gelen bu yardım talebinde de ‘‘Alevler görebiliyorum. Çok sıcak...’’ deniliyor.

Yazar Hausdorf, Rus uzay merkezinde şehitlere ayrılmış bir salon bulunduğunu ve o salonda unutulmuş kahramanların resimlerinin bulunduğunu söylüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!