Uzay istasyonundaki tamirat tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Uzay istasyonundaki tamirat tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 12:10

Dünya yörüngesinde, yaklaşık 400 kilometre yükseklikte yapımı devam eden Uluslararası Uzay İstasyonu`na (UUİ) kenetlenen Amerikan uzay mekiği Erdeavour`un iki astronotu, güneş panelinin onarım işlemlerini başarıyla tamamladı.

Haberin Devamı

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Linda Godwin ve Daniel Tani tarafından, UUÄ°`nin 73 metre boyundaki güneÅŸ panelinin kanatlarına sarılan ``termal battaniye``nin, uzaydaki aşırı sıcak deÄŸiÅŸikliklerine ve güç darbelerine karşı kalkan görevi görmesini umut ediyor. Termal battaniyenin, motor arızalarının da önüne geçebileceÄŸi belirtiliyor. GüneÅŸ panelleri, bugüne kadar uzaya taşınan en büyük, en ağır, en pahalı tek parça nesne özelliÄŸini taşıyor. Â

Yapımı 2006`da tamamlanması planlanan istasyon, açık havada çıplak gözle görülebilecek ve Ay`dan sonra en parlak nesne olacak.
2016`ya kadar 10 yıl tam kapasite hizmet vermesi planlanan UUİ inşaatı için bu yıl 22, 2006`ya kadar da toplam 152 uzay yürüyüşü yapılması gerekiyor.

İstasyonun yapımına başta Rusya Uzay Kurumu ve ABD`nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA ile Avrupa Uzay Kurumu (ESA), Japonya, Kanada ve Brezilya katkıda bulunuyor. UUİ`nin yapımı, en az 95 milyar dolara mal olacak. 
Ä°stasyon, saatte yaklaşık 27 bin kilometre hızla yol alıyor.Â

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!