Uzay haftası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Uzay haftası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 13:50

TÜRKSAT A.Ş'nin organize edeceği “Dünya Uzay Haftası Türkiye 2008” kapsamında “Hezarfen Evreni Keşif Uzay Aracı Maket Yarışması” ile “Evrenin Keşfi” adlı bir dizi konferans düzenlenecek.

TÜRKSAT A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen “Uzay Haftası” kutlamalarının Türkiye Ulusal Koordinatörlüğünü bu yıl da TÜRKSAT A.Ş'nin yürüttüğü belirtildi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen “Hezarfen Evreni Keşif Uzay Aracı Maket Yarışması”nın ülke genelindeki tüm ilköğretim ikinci kademe ve lise öğrencilerine açık olacağı ifade edildi.

“Evrenin Keşfi” konferanslarıyla katılımcıların bilgilendirileceği ve öğrencilerin yeni şeyler öğrenme ve kendi geleceklerini şekillendirmeleri için teşvik edileceği kaydedildi. Konferanslarda uzay teknolojilerinin sürdürülebilir ekonomik kalkınmadaki önemine işaret edileceği, konuyla ilgili toplumsal bir bilincin oluşturulmasına çalışılacağı vurgulandı.

Açıklamada, “Birleşmiş Milletler Dünya Uzay Haftası 2007” kutlamalarında TÜRKSAT A.Ş'nin etkinlik fiili katılım kategorisinde Dünya birincisi olduğu belirtildi ve TÜRKSAT A.Ş'nin aynı etkinliklerin organizasyon sayısı sıralamasında Dünya ikinciliği bulunduğu ifade edildi.

“Dünya Uzay Haftası Türkiye 2008” ile ilgili ayrıntılı bilgiye “www.uzayhaftasi.org”, Birleşmiş Milletler'in etkinliklere ilişkin Dünya
Raporuna ise “http://www.worldspaceweek.org/08-53157_Ebook.pdf” internet adreslerinden ulaşılabileceği kaydedildi.

Açıklamada, 04 Ekim 1957'de ilk yapay uydu SPUTNIK I'in uzaya fırlatılması ve 10 Ekim 1967'de kısa adı ile “Uzay Antlaşması” olarak bilinen İlkeler Antlaşması'nın yürürlüğe girmesi nedeniyle 1999 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, 4-10 Ekim tarihleri arasının “Dünya Uzay Haftası” olarak kutlanmasına karar verdiği de belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!