Uzaktan eğitimle İngilizce öğretmeni

Güncelleme Tarihi:

Uzaktan eğitimle İngilizce öğretmeni
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi'nin ilk kez uygulanacak olan 'Uzaktan Eğitimle İngilizce Öğretmeni Yetiştirme Projesi' eğitimine 2 Ocak'ta başlanıyor. 4 yıllık olan bu lisans programının ilk iki yılı yüz yüze eğitimle gerçekleştirilecek. Eğitimin bu bölümü, Eskişehir, Adana, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Konya, Sinop ve Trabzon'da yapılacak.

Bu proje için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde ilk kez İngilizce Öğretmenliği programı açıldı. Bu yıldan itibaren ÖSS Yabancı Dil (İngilizce) sınavına girerek 110 ve daha yukarı puan alan orta öğretim kurumu mezunu öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Lisans Programına başvurabilecekler.

Ön lisans diploması almaya hak kazanan öğrencilere, ihtiyaç oranında okul ve kurumlara ücret karşılığında İngilizce dersi okutma görevi verilebilecek. Lisans programını tamamlayanlar ise yasal hükümlere göre ihtiyaç oranında İngilizce öğretmeni olarak atanacaklar.

DİL ÖĞRETİCİSİ ALINACAK

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı, İngilizce öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla yaklaşık 5 bin 'İngilizce Dil Öğreticisi' alacak. Geçici Personel Statüsü'nde görev yapacak olan öğretmenlerden bin kadarı İstanbul'da görev yapacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılacak müracaatlarda dil öğreticileri birkaç okulda çalıştırılabilecek ve SSK kapsamında görev yapacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!