Uyuşturucuya karşı 19 proje

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuya karşı 19 proje
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 14:10

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından "uyuşturucu ile mücadele" ile ilgili yapılan sosyal çalışmaların ana çatısını oluşturan "Hedef Sensin Madde Kullanımına Hayır" projesi ile ilgili bu gün tanıtım yapıldı.

Haberin Devamı

Narkotik Şube Müdürlüğü brifing salonunda yapılan tanıtımda, 2008 yılında başlayan çalışmanın 19 ayrı proje halinde devam ettiği belirtildi.

4 yılda 794 bin gence 734 bin aileye toplam 1 milyon 550 bin kişiye ulaşılan çalışmalara Kalkınma Ajansı, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul’daki 20 ilçe belediyesi, üniversiteler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da desteğinin alındığı belirtildi.

19 proje arasında "Akran" ve "Sosyal Aktiviteler" projelerinin Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi tarafından Avrupa’nın en iyi 300 projesi arasında yer aldığına değinildi.

Projelerin tanıtımını yapan Madde Kullanımıyla Mücadele Büro Amiri Uğur Evcin, sosyal içerikli çalışmaların uyuşturucu ile mücadele açısından çok önemli olduğunu belirtti. Yapılan çalışmaların uzmanlar eşliğinde gerçekleştirildiğini belirten komiser Uğur Evcin 19 proje ile ilgili sunum yaparak projeler hakkında bilgi verdi.

Tanıtımı yapılan projeler arasında uyuşturucu arzına yönelik çalışmaların, talebi önlemeye yönelik çalışmalar, tiyatro gösterimi, eğitim materyalleri, afiş çalışması, interaktif faaliyetler, eğitici videolar, kamu spotu ve belgesel, mavi nokta uygulaması, stant faaliyetleri, akran projesi, sosyal aktivite, yaşam becerisi eğitim programı, sosyal destek ve girişimcilik çalışmalarının olduğunu belirtildi.

Ailelerle yapılan çalışmalarında bulunduğunu ifade eden Evcin bununla ilgili de sosyal destek ve girişimcilik, sertifikalı lider aile projeleri, eğitimli aileler güvenli mahalleler programı, çocuğu madde kullanan ailelere eğitim programları, eğitimcilerin eğitimi programı çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti. Ayrıca bir diğer projenin de araştırma faaliyetleri olduğu dile getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!