Uyuşturucu şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2007 16:13

Haberin Devamı

ALMANYA'da 2000 yılında başlayan ve son olarak 6 Nisan 2006 tarihinde internet cafe sahibi Halit Yozgat'ın vurulmasıyla toplam 9 kişinin öldürüldüğü seri cinayetlerde, uyuşturucu bağlantısı ortaya çıktı. Seri cinayetlerin kim ya da kimler tarafından işlendiği, katil ya da katillerin kiralık katil olması halinde de kimler tarafından görevlendirildiğini araştırmak üzere kurulan özel "Bosporus ekibi", yaptığı araştırmalar sonucunda bazı kurbanların uyuşturucu ile bağlantısı olduğunu ortaya çıkarttı.

Uyuşturucu yüzünden mi?

Polisin internet sitesinde yapılan açıklamada, "Sonuçta polis, bugüne kadar yapılan araştırmaların ardından birçok kurbanın uyuşturucu ile dolaylı da olsa bağlantısı olduğunu tespit etti. Bu bağlantıların sonuçta tek tek işlenen cinayetlere neden olup olmadığı ise, şu an için araştırılıyor. Belki de küçük esnafın yaptığı işler, zanlılar ve muhtemelen arkasındaki örgüt için dikkat çekmiştir" denildi.

Örgütler mi kullandı?

Haberin Devamı

160 kişilik ekiple cinayetleri çözmeye çalışan Alman polisi, öldürülen küçük esnafın çoğunun tehdit edildiğine dair bilgiler olduğunu ve bunu tanık ifadelerinin de güçlendirdiğini belirtirken, bazılarının gelen "ziyaretçilerin ardından" kişiliklerinde bir "değişime" uğradıklarını kaydetti.

Rostock'ta öldürülen Yunus Turgut'un dışında seri cinayetlere kurban giden herkesin "küçük esnaf" olduğuna dikkat çeken polis, "Bu kişilerin mesleki bağımsızlıkları, bazı örgütleri yasadışı işlerini bu esnaflar üzerinden yürütmeye sevketmiş olabilir. Yapılan bir işin kötü veya eksik ya da hiç yapılmaması da, cinayet emrinin verilmesine yol açmış olabilir" görüşünde.

Polis, küçük esnafın böyle bir işe bulaşmış olması halinde de bundan ailesinin haberdar olmayabileceği ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekti.

Kimler öldürülmüştü?

Nürnberg 9 Eylül 2000 çiçekci Enver Şimşek

Nürnberg 13 Temmuz 2001 terzi Abdurrahim Özüdoğru

Hamburg 27 Temmuz 2001 sebze toptancısı Süleyman Taşköprü

Münih 29 Ağustos 2001 Habil Kılıç

Rostock 25 Subat 2004 Yunus Turgut

Münih 15 Haziran Yunanlı Theodorus Boulgarides

Nürnberg 9 Haziran 2005 dönerci İsmail Yaşar

Dortmund 4 Nisan 2006 büfeci Mehmet Kubaşık

Kassel 6 Nisan 2006 Halit Yozgat

 

Haberin Devamı

DEVAMI BUGÜN HÜRRİYETTE...............................

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!