Uyuşturucu davasında ünlülere zorla getirme kararı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu davasında ünlülere zorla getirme kararı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 18:21

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu temin etmek suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen menajer Ayşe Selin Boronkay’ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında tutuklanmaları istemiyle yakalama kararı çıkarttı.

Haberin Devamı

Mahkeme ayrıca oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren’in de aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

İstanbul’da düzenlenen narkotik operasyonu sonucunda, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve şarkıcı Cenk Eren’in de arasında bulunduğu 34 kişiye dava açılmıştı. İddianameyi kabul eden İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, dün verdiği ara kararla, 17 sanık hakkında yakalama kararı çıkardı.

Sanıklar Ayşe Selin Boronkay, Onur Tezer, Necati Fidan, Faruk Polat, Şennaz Çalıkoparan, Kadir Çalıkoparan’ın da aralarında bulunduğu 17 sanık tutuklanarak cezaevine gönderilecek. Aralarında oyuncu Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca şarkıcı Cenk Eren, Alp Parlar, Mustafa Kabahor, Ergun Taş, Niyazi Canbaz’ın da bulunduğu 13 sanık ise ilk duruşmaya polis zoruyla getirilecek. Mahkeme ilk duruşma tarihi olarak ise 28 Kasım tarihini belirledi.

15 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

İddianamede, Ulusoy, Karaca ve Eren hakkında “Uyuşturucu temin etmek” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenirken, 4’ü tutuklu diğer 29 sanığın ise örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt üyesi olmak, uyuşturucu kullanmak ve kullanmak için yer temin etmek, uyuşturucu maddesi satın almak ve bulundurmak gibi suçlardan çeşitli oranlarda değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.


ÇAĞATAY ULUSOY ADLİYEDEN BÖYLE AYRILDI

BAKMADAN GEÇME!