Uyum yasalarında uyumsuzluk

Güncelleme Tarihi:

Uyum yasalarında uyumsuzluk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 10:45

Bankacılık ve Uyum yasalarını ele alan Liderler Zirvesi’nden uyumsuzluk çıktı. MHP lideri Devlet Bahçeli, TCK’nın 159 ve 312. maddelerinde değişiklik yapılmasına karşı çıktı. Uyum yasaları ile ilgili değişiklikler Meclis Genel Kurulu’nda ele alınacak.

Haberin Devamı

Koalisyonu oluşturan partilerin genel başkanlarının toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Binası`nda saat 14.55`de başlayan toplantı, 50 dakika sürdü. 

Toplantıya DSP Genel Başkanı, Başbakan Bülent Ecevit, MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz`ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan katıldı.

MHP ile ANAP arasında gerginlik yaratan Uyum yasalarına ilişkin liderler zirvesinde aranan uzlaşma bulunmadı.
TCK’nın 159 ve 312. maddesininde değişiklik öngören tasarı, özgürlükleri daha da kısıtladığı için eleştiriliyor ve değiştirilmesi isteniyordu.

Zirvede uyum yasalarının çok kısa olarak gündeme geldiği ve Devlet Bahçeli’nin, MHP olarak bu konuda yeni adım atmayacaklarını ifade ettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Sezer tarafından 3 maddesi veto edilen Bankacılık Yasası konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Bankacılık Yasası’nın iptal edilen maddeleri yarın saat 17.000’de Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!