Uyum yasaları liderler zirvesinde

Güncelleme Tarihi:

Uyum yasaları liderler zirvesinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2001 08:46

Koalisyon liderleri, Leaken zirvesini değerlendirmek ve Anayasa değişikliklerine yönelik uyum yasalarını görüşmek üzere pazartesi biraraya geliyor. Toplantıda ayrıca Ecevit'in ABD gezisinin öncelikli gündemi de ele alınacak.

Haberin Devamı

Koalisyon ortağı parti liderleri, Avrupa Birliği'nin Laeken zirvesinin ardından pazartesi günü saat 17:00'de biraraya geliyor. Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın yanısıra, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın da katılacağı toplantıda, Leaken zirvesinin yankıları ve Anayasa değişikliklerine yönelik uyum yasalarının ele alınması bekleniyor.

Toplantıda ayrıca, Ecevit'in Ocak ayı ortasında gerçekleştirmeyi planladığı ABD gezisinde öncelikle ele alınacak konular üzerinde de görüş alışverişinde bulunabileceği belirtiliyor.

PAKETİN İÇİNDE NELER VAR

Düşünce özgürlüğünü genişleten, DGM'lerde gözaltı süresini 7 günden 4 güne indiren, tutuklanan kişinin, tutuklandığını telefon ederek bildirmesine imkan sağlayan paketi Hürriyet ele geçirdi. Pakette, en çok tartışılan ve MHP'nin de çekinceli yaklaştığı TCK'nın 312. maddesi de yeniden düzenlendi. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu içeren 312. maddeye, "Kamu düzenini bozma olasılığı" kriteri getirildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!