Uyum ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Uyum ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 19:36

BELÇİKA Türk Dernekler Birliği'nin uyum ödülünü bu yıl üç kuruluş paylaştı. Birlik bu yıl Genk Opvoedingswinkel Derneği, Hasselt Üniversitesi ile VRT TV 1. Kanalı Evimiz Programı'nı uyu ödülüne layık gördü.

Haberin Devamı

Uyum ödülleri, Hasselt Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Mevlana Gecesi"nde sahiplerine verildi.

Mevlana Gecesi’nde uyum ödüllerinin verilmesinin önemine değinen Belçika Türk Dernekleri Birliği Başkanı Rıfat Can; "Belçika’da Türkler hemen her alanda uyumun en güzel örneklerini vererek, çalışmalarını sürdürüyor. Bu ödülleri ise iki toplum arasında olduğu kadar, diğer toplumlar arasındaki faaliyetlere önderlik eden, sevgi, barış ve dostluk için çabalarını sürdüren kurum ve kuruluşlara veriyoruz’ diyerek, bu geleneğin 1995 yılında başlatıldığını ve süreceğini belirterek, Genk’te okul, veli işbirliğinde olduğu kadar öğrencilere de büyük destek veren Opvoedingswinkel Derneği Genel Koordinatörü Hilde Haerden’e ödülünü verdi.

Haberin Devamı

Ödüllerini aldılar

Hasselt Üniversitesi’nin son yıllarda büyük çalışmalar yaptığını ve ülkede yaşayan yabancı gençleri yönlendirmede büyük özveride

/images/100/0x0/55ea86a0f018fbb8f885b5f0
bulunduğunu belirten Flaman Hükümeti Uyum Bakanı Marino Keulen, üniversitenin ödülünü Rektör Yardımcısı Mieke Haegedoorn’a vererek, kendisini tebrik etti.

Öte yandan Belçika’nın önde gelen ve Flamanca yayın yapan VRT 1. Kanalı’nda "Evimiz" adlı programı yapan Thuis Wolters ile Nourdine Faride ödüllerini veren Federal Çalışma Bakanı Peter Vonvelthoven; "Çok kültürlü yaşam içinde kullanılan uyum, asimilasyon, dışlanma, ayrımcılık terimlerinden ‘uyum’ bugün burada farklı bir şekilde ödüllendirildi. Bu nedenle yaşamda uygulamanın, yaşamanın önemi büyük. Bu konudaki örneklere bugün en güzel tanıklık ediyor. Dernekler Birliği’ni bu çalışması ile kutluyorum" dedi.

Törene geç gelen ve Mevlana etkinliklerini izleyen CD&V (Hıristiyan Demokrat Parti) Genel Başkanı Jo Vandeurzen de yaptığı kısa konuşmada, Belçika’da Türkler'in uyum için büyük çaba gösterdiklerini ve yaşamın her alanında kendilerini ispat ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Uyum Ödüllerinin verilmesinden sonra davetliler ve vatandaşlar Belçika Türk Dernekler Birliği tarafından hazırlanan "Mevlana Gecesi" etkinliklerini birlikte izleyerek, Mevlana hakkında bilgilendiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!