Üvey babaya ömür boyu hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Üvey babaya ömür boyu hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2007 13:10

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, geçen yıl haziran ayında, ‘yemek yemediği’ için 2 yaşındaki Sıla Şenol'u döverek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan üvey babası 27 yaşındaki Ercan Bağiçi hakkında ömür boyu hapis cezası istendi. İlk duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Bağiçi, “Bir çocuğu öldüremem” dedi.

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada tutuklu sanık Ercan Bağiçi, hakim karşısına çıktı. Savcı, Bağiçi'nin TCK'nın 82'nci maddesi E bendi uyarınca, ‘olası kastla adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, tanık olarak Sıla bebeğin annesi ve Ercan Bağiçi'nin nikahsız eşi Fatma Oktay ile ev sahipleri Duran- Elmas Yalçın çiftini dinledi. Sanık Bağiçi, Sıla'nın ölümüne neden olduğu suçlamalarını reddederek, “Üvey de olsa bir çocuğu öldüremem” dedi.

Sıla bebeğe ilk müdahaleyi yapan Alanya Devlet Hastanesi doktorları ve hemşireleri de mahkeme heyeti tarafından dinlendi.

8 AYDIR RAPOR BEKLENİYOR

Mahkeme, olayın ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilen ancak yeterli bulunmayarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na intikal ettirilen Sıla Şenol'un otopsi sonuçlarının incelenmesi için duruşmayı, 8 Mart 2007 tarihine erteledi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapor doğrultusunda karar verilecek.
Duruşmanın ardından Sıla bebeğin annesi Fatma Oktay, Ercan Bağiçi'nin cezaevinden kendisine mektuplar gönderdiğini belirterek, “Bir hafta önce bir mektup daha yazdı. Kızımın ölümüyle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Ölümüne neden olduğunu düşündüğüm için de bana sitem etti. Ama benim artık ona hiçbir inancım kalmadı” dedi.

BOĞAZINI SIKIP YERE ÇARPTI İDDİASI

Alanya'da sara hastası olduğunu iddia ettiği eşi Murat Şenol'dan boşandıktan sonra Ercan Bağiçi ile birlikte yaşamaya başlayan Fatma Oktay'ın kızı Sıla Şenol, 2006 yılının 14 Haziran günü koma halinde Alanya Devlet Hastanesi'ne getirildi. Annesinin yataktan düştüğünü iddia ettiği küçük kızın boynunda parmak izleri olduğunu fark eden doktorlar, polisi çağırdı. Sıla'nın darp edildiği anlaşılınca anne Fatma Oktay, nikahsız yaşadığı Bağiçi'nin yemek yemediği gerekçesiyle kızını boğazından yakalayıp yere çarptığını söyledi. Ardından, üvey baba Ercan Bağiçi gözaltına alındı, daha sonra da tutuklanarak Alanya Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Bu sırada yoğun bakımda tedavisi süren minik Sıla da beyin ölümünün ardından hayata gözlerini yumdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!