Utanmazlara ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Utanmazlara ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 07:00

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını bir müridiyle evlendirmesiyle ilgili ‘utanç davası’nda karar açıklandı. Mürit Kadir İstekli 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl, anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli’yle evlendirdiği iddialarının geçen yıl aralık ayında ortaya çıkması büyük infiala yol açmıştı.

SES KAYITLARI DELİL OLDU

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şimdi 25 yaşında olan H.K.G.’nin 6 yaşından beri Kadir İstekli tarafından cinsel istismara uğradığı iddiaları üzerine soruşturma başlatmıştı. H.K.G. suç duyurusunda, Kadir İstekli ile babasının kıydığı dini nikâhla evlendirildiğini, şüphelinin babasının talebesi olduğunu ve karşılıklı dairelerde oturduklarını anlatmıştı. Cinsel ilişkinin kendisine İstekli tarafından oyun olarak gösterildiğini söyleyen H.K.G., çektiği ses kayıtlarını da delil olarak sunmuştu. Gözaltına alınan Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli, 15 Aralık 2022 tarihinde çıkartıldıkları adliyede tutuklanmışlardı. Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kadir İstekli hakkında, ‘çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 67 yıl 10 ay 15 gün, H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Fatıma Gümüşel hakkında ise ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 22 yıl 6’şar ay hapis cezası talep edilmişti. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel ile taraf avukatları katıldı. Yaklaşık 4 saat süren duruşmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kadir İstekli’yi ‘zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

‘ANNE’YE 16 YIL CEZA VERİLDİ

Mahkeme, yine aynı suçtan baba Yusuf Ziya Gümüşel’in 20 yıl, anne Fatıma Gümüşel’in de 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti ayrıca duruşmaya katılmayan Fatıma Gümüşel hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasına da karar verdi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!