Üstsüz reklam tartışma yarattı

Güncelleme Tarihi:

Üstsüz reklam tartışma yarattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2009 10:31

Efsanevi Rolling Stones grubunun üyelerinden Mick Jagger ile eski manken Jerry Hall'un en küçük kızı Georgia May Jagger'ın bir kot firmasının reklamı için üstsüz poz vermesi tartışma yarattı.

Haberin Devamı

GEORGIA'NIN BU POZLARI TARTIŞMA YARATTI- Foto-galeri

Henüz 17 yaşında olan Jagger'ın üzerinde sadece bir kot pantolonla ve yarı çıplak olarak objektif karşısına geçmesi reklamcılık ve moda çevrelerinde "henüz reşit olmayan genç kızların sırf bir ürünü sattırmak için cinsel obje olarak sunulması etik midir" konusunun ateşli bir şekilde tartışılmasına yol açtı.

İnternetteki Agency Spy sitesi okurlarına "reşit olmayan bir genç kız böyle baştan çıkarıcı bir şekilde bir ürünün reklamında rol almalı mı" sorusunu sordu.

Site kimi zaman 12 yaşındaki modellerin bile bu tür reklam kampanyalarında kararlık ve seksapelitesi yüksek kişiler olarak gösterildiğini de diye getirdi.

Üstsüz reklam tartışma yarattı
Cyrus'ın bu pozu da tartışma yaratmıştı.

Haberin Devamı

1992 doğumlu olan Georgia May Jagger bir süredir mankenlik yapıyor. Hudson Jeans için yapılan bu çekim genç kızın ilk önemli reklam kampanyası.

Benzer bir tartışma bundan 1 yıl önce de yaşanmıştı. Bu kez tartışmanın odağında 16 yaşındaki oyuncu ve şarkıcı Miley Cyrus vardı. Genç yıldızın Vanity Fair dergisine üstsüz; sadece bir çarşafa sarınarak poz vermişti.

Yayın dünyasının saygın dergilerinden Vanity Fair henüz ergen olmayan bir genç kızı cinsel obje olarak gösterdiği için bazı çevreler tarafından eleştirilmişti.

Cyrus babası Billy Ray'in hazır bulunduğu çekimden pişman olduğunu dile getirip hayranlarından özür dilemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!