Üstsüz Astra bu yaza yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Üstsüz Astra bu yaza yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2006 00:00

Opel'in Tigra'dan sonra ikinci coupe-cabrio modeli olan Astra Twin Top, Türk otomobilseverler için bu yaza yetişiyor. Uluslararası basın lansmanı İtalya'nın Sardunya Adası'nda gerçekleşen üstsüz Astra, Haziran ayında Türkiye'de piyasa sunulacak. Astra Twin Top'un ikisi benzinli üç motor seçeneği yollardaki yerini alacak.

Opel, Tigra'nın ardından coupe-cabrio modasına Astra Twin Top'la da katıldı. 20 saniyede coupe'den cabrio'ya dönüşen Astra Twin Top'ın elektro-hidrolik katlanabilir çelik tavanı, tek bir tuşla açılıp, kapanabiliyor. Böylece, baharın dört mevsim yaşanmasını sağlıyor. "Kolay yükleme" sistemi sayesinde, tavan açıkken bile bagajı kullanılabilen Astra Twin Top, Türkiye pazarına önümüzdeki Haziran ayından itibaren girecek.

FİYATI BELLİ DEĞİL

Türkiye'deki satış fiyatı henüz belirlenmeyen Astra Twin Top'un basın lansmanı İtalya'nın Sardunya Adası'nda gerçekleştirildi. Twin Top Astra, Türkiye'de 105 beygirlik 1.6 litre ve 200 beygirlik 2.0 litre Turbo benzinli motorun yanı sıra, 150 beygir gücündeki 1.9 CDTİ dizel seçeneğiyle de satışa sunulacak. Opel, aktif devrilme koruma sistemi sayesinde güvenli bir sürüş imkanı sağlayan Astra Twin Top'la, yeni nesil 'hard top' cabrio modeller arasında öne çıkmaya çalışıyor. Dört koltuk kapasiteli Twin Top, keskin ve güçlü tasarım hatlarına da sahip. Yeni geliştirilen üç bölümlü tavan tasarımıyla, Calibra'nın coupe siluetini hatırlatan Astra Twin Top'un eğimli büyük ön camı, üstü açıkken arka yolcuların rüzgar ve hava akımlarından fazla etkilenmesini önlüyor.

BAGAJDA KOLAY YÜKLEME FONKSİYONU

4.5 metre uzunluğu sayesinde kolayca kılık değiştirebilen Astra Twin Top, orta sınıf segmentindeki bir cabrio ile karşılaştırılabilecek boyutlara ulaşıyor. 2.61 metrelik uzun dingil mesafesi sayesinde yetişkinlerin bile arkada rahat seyahat edebilmesini sağlıyor. Tavan kapalıyken 440 litrelik hacme sahip olan Astra Twin Top'ın bagajı, tavan açıkken 205 litre oluyor. "Kolay yükleme" fonksiyonu da, tavan açıkken bagaja kolay yerleştirme yapılmasına olanak tanıyor. Bu da, bir butona dokunarak, otomobilin bagajına yatay olarak katlanan tavan bölümlerinin 25 santimetre yükselmesiyle gerçekleşiyor. Böylece, tavan açık konumdayken, yüklerin, Astra Twin Top'un bagajına daha kolay ve rahat bir biçimde yerleştirilmesi sağlanıyor. Ayrıca, Astra Twin Top'ın tavanı, saatte 30 kilometre hızla giderken, açılıp, kapanabiliyor.

Krom çerçeveli gösterge paneli, ideal büyüklükteki kolay okunabilir yol bilgisayar ekranı, ergonomik şekilde konumlandırılmış kumanda düğmeleri iç tasarımda dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor. Türkiye'de sadece Cosmo donanım seviyesiyle satılacak olan Astra Twin Top'ta standart donanım olarak, otomatik klima sistemi, altı hoparlörlü MP3 çalar, yol bilgisayarı, uzun eşyaların taşınmasını sağlayan ve arka koltuk sırasına entegre olan yükleme bölümü gibi özellikler yer alacak.

Devrilme riskine karşı çubuk önlemi

IDS şasinin (interaktif sürüş sistemi) yanı sıra, IDS Plus şasinin de yer aldığı Twin Top, başarılı yol tutuşuyla birlikte sportif sürüş imkanı da sağlıyor. Standart olarak ABS, ESP plus ve fren destek sistemi gibi aktif sürüş güvenliği sistemleri de bulunuyor. Bir önceki Astra Cabrio, sağlam bir ön cam çerçeve ve aktif devrilme koruma sistemi gibi özellikleri standart olarak sunuyor. Hava yastığı kontrol sisteminde bulunan ve rotadan sapmaları anında fark ederek devreye giren sensör sayesinde, araçtaki ani dönüş hareketleri algılanıyor. Olası devrilme anında, koltuk emniyet kemeri ile birlikte arka koltukların arkasındaki iki aliminyum güvenlik takviye çubukları yukarı doğru açılıyor. 0.2 saniyede kilitlenerek, takviye çubukları yerine yerleşiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!