Ustaya son görev

Güncelleme Tarihi:

Ustaya son görev
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 16:42

Bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören ve dün yaşamını yitiren, Kurtlar Vadisi dizisinin ilk senaristlerinden, gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete, son yolculuğuna uğurlandı. Necati Şaşmaz'ın da aralarında olduğu birçok ünlü, ustanın son yolculuğunda hazır bulundu.

Haberin Devamı

ÖMER LÜTFİ METE SON YOLCULUĞUNDA

USTAYA SON GÖREV - WEB TV

Altunizade İlahiyat Vakfı Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni öncesinde, Ömer Lütfi Mete'nin kardeşi Yunus Bahri Mete ile oğlu Ali Buhara Mete ve yakınları taziyeleri kabul etti. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Mete'nin naaşı, cenaze arabasına konularak götürüldüğü Çengelköy Mezarlığı'nda defnedildi.

Törene, Ömer Lütfi Mete'nin eşi Leyla Mete, çocukları, ailesi, yakınları, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile İsmail Türüt, İzzet Altınmeşe, Oktay Kaynarca ve Necati Şaşmaz'ın da aralarında bulunduğu bazı sanatçılar katıldı.

Haberin Devamı

Başbakan'dan taziye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete'nin vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Mete'nin vefatını teessürle öğrendiğini ifade etti.

Mete'nin, sinema ve televizyon filmi senaryolarının yanı sıra, birçok televizyon dizisi senaryosuyla da dizi film alanında yeni bir çığır açtığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti; “Yazar Ömer Lütfi Mete, bir düşünce adamı olduğu kadar aynı zamanda şair bir gönül adamı olarak Gülce gibi şiirleriyle bizleri derinden etkilemiş, edebiyatımızda unutulmaz izler bırakmıştır. Dostluk, arkadaşlık, vefa, fedakarlık ve milletine bağlılığın en güzel örneklerini eserlerinde ve ilişkilerinde gösteren Ömer Lütfi Mete, onurlu duruşuyla genç sanatçılarımıza ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Yorucu ve yoğun çalışma hayatı boyunca birçok başarıya imza atan, kültür ve sanat dünyamıza sayısız eser kazandıran şair, gazeteci, yazar, senarist ve düşünce adamı değerli arkadaşımız Ömer Lütfi Mete'yi her zaman saygıyla ve takdirle hatırlayacağız. Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, tüm sanat, edebiyat, medya camiasına ve milletimize başsağlığı diliyorum.”

Haberin Devamı

Kurtlar Vadisi'nin Yaratıcılarından

Ömer Lütfü Mete, Kurtlar Vadisi dizisinin ilk sezonlarında yapımcılık yapmış ve senaryosuna katkıda bulunmuştu. Derin devlet ve çeteler konusunda kitapları ve araştırmaları bulunan Mete'nin halen dizinin senaryosuna katkı yaptığı belirtiliyordu.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!