Usta karikatüristlerin kantin muhabbeti

Güncelleme Tarihi:

Usta karikatüristlerin kantin muhabbeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

OĞUZ ARAL

1953-1956 Dönemi Süsleme

Ayakkabım denize düştü diye ceza aldım

Okul hayatımla birlikte, iki şeyi daha yapmaya çalıştım; iş ve evlilik. Hepsi bir arada gitmiyormuş, hem devamsızlıktan kaldım, hem de evliliğim bitti. Hayatımın en güzel yılları burda geçti. Akademi aşkları çok meşhurdu, birçok kişi burda tanışıp evlendi. Akademi'de iki hafta uzaklaştırma alan tek öğrenci bendim! İlkini ayakkabım düşünce denize girdiğim için, ikincisini de üçüncü kattan aşağıya atladığım için aldım. Akademi'de okuyan her öğrenci geçinemediği hocaların bile kıymetini mezun olduktan sonra anlıyor.

Semİh BalcıoĞlu

1946-1951 Dönemi Grafik

Akademiyi doya doya yaşayamadım

Akademi eğitimi görmek çok önemli, dünyaya başka ve doğru bir gözle bakmayı öğretiyor. Birçok şeyi daha erken öğrendik. Öğrenciliğimi doya doya yaşayamadım, öğlene kadar okuldaydım, öğleden sonra gazeteye gidiyordum buna rağmen çok iyi arkadaşlıklarım oldu, Zeki Müren ve Fikret Otyam'la aynı dönemdeydik.

BEDRİ KORAMAN

1945-1947 Dönemi Resim

Yumurta aşkına kıza aşık oldum

Bizim zamanımızda Akademi'de okumak bir idealdi fakat ekonomik koşullar imkan vermediği için ve Babıali'nin cazibesi nedeniyle okulu bitiremedim. Bizim dönemimizde yabancı ülkelerde eğitim görmüş hocalarımız vardı, bizim için sadece sanat önemliydi. O zamanlar zeytin ekmekle karnımı doyururdum, bir gün bankta otururken güzel bir kız yumurta ikram etti, yumurta aşkına kıza aşık oldum!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!