Üslubunun altında ruhsal bunalımı var

Güncelleme Tarihi:

Üslubunun altında ruhsal bunalımı var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 00:45

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisinin mal varlığıyla ilgili olarak ’araştırılması emri’ verdiğini ileri sürdüğü Başbakan Tayyip Erdoğan’a "Dürüst ve namuslu ol" çağrısında bulundu.

Partisinin dünkü grup toplantısında konuşan Baykal, "Acı olan boğazına kadar yolsuzluğa batmış olanlara yaltaklık yapanların, dürüstlüğü temel bir yaşam ilkesi halinde uygulamış olanlara, haksız yere saldırmayı içlerine sindirmiş olmasıdır. Bul açığımı,söyle alnından öpeyim. Ama bulamadıysan da dürüst, namuslu ol. Hiç olmazsa bulamadığını itiraf et" diye konuştu.

Baykal, Erdoğan’ın çiftçiyle arasında geçen ’Lan’lı ve ’Anne’li diyaloğunu ise "Başbakan’ın bu üslubunun altında kültürel kimliği, ruhsal bunalımı ve iktidarı taşımayı hazmetme güçlüğü yatıyor" sözleriyle değerlendirdi. Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖZAL’IN YAPMADIĞINI YAPIYORLAR

Hakkımda yapılan incelemelerden hiç bir şikayetim yok, bunları yapın. 12 Eylül yönetimi de, Özal da inceledi, araştırdı bulamadılar. Siz de yapın. Ama 12 Eylül ve Özal hakkımda araştırma yapıp ’Bulduk!’ diye ortaya çıkmadı. Antalya’daki arazimle ilgili olarak bir süredir yayın yapılıyor. Sözde o arazinin değerini siyasi gücümü kullanarak, üzerinden yol geçirterek arttırmışım. Bana çıkıp desinler ki ’Deniz sen şu sohbette bu araziyle ilgili şunu yapın’ dedin. Ben derhal bunun gereğini yaparım.

HALKINKİ YUNUS’UN DİLİ

Başbakan’a destek vermek isteyen çevreler, konuşmasıyla ilgili ’Bu dil halkın dili’ değerlendirmesinde bulunuyorlar. Halkın dili Yunus Emre’nin dilidir; terbiye, nezaket ve alçak gönüllülük dilidir.

ARGO DEĞİL KÜFÜR

Kullanılan dil argo da değildir. Bu, kaba bir dildir; saldırgan, karşısındakini küçümseyen bir dildir. Bizim kültürümüze, ahlakımıza, toplumumuza yakışmayan, kısmen küfre kaçan, küfür imaları içeren bir dildir. Sayın Başbakan, üç nokta ile başladı, kendisine şikayetini söyleyen bir vatandaşın anasına kadar işi uzattı. Ancak gözlerden kaçmaması gereken bir şeyler var. Başbakan bu üslubunu, garip, gurabaya karşı kullanıyor. Hiç büyük işadamlarına, patronlara, Bush’a, Chirac’a karşı kullandığını görmedik.

Çiftçinin kızıyla sohbet

BAŞBAKAN Erdoğan’ın Mersin’de bir çiftçiyle konuşma üslubu, tartışma konusu olmaya devam ederken, dün çiftçiler CHP Lideri Deniz Baykal’ı ziyaret ettiler. Baykal, gruba girerken kapıda karşılaştığı Konyalı bir çiftçi ve türbanlı kızıyla sohbet edip, tokalaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!