Üsküdar'da şüpheli çanta paniği

Güncelleme Tarihi:

Üsküdarda şüpheli çanta paniği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 13:06

ÜSKÜDAR’da bir bankanın önündeki çöp konteynerine bırakılan bont çanta, bomba paniği yaşanmasına neden oldu. Bomba imha uzmanları tarafından fünyeyle patlatılan çantanın içinde patlayıcı olmadığı anlaşıldı.

Altunizade Mahir İz Caddesi üzerinde bulunan özel bir bankanın önündeki çöp konteynırına saat 11.30 sıralarında kimliği belirsiz bir kişi tarafından bir bont çanta bırakıldı. Bankanın güvenlik görevlisi çantayı bırakan kişinin tavırlarından şüphelenince polise haber verdi.

Kısa süre içinde caddeye gelen Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, konteynırın çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu, caddenin 3 şeridini de yaya ve taşıt trafiğine kapattı.

BANKA BOŞALTILDI

Bankada çalışan personel, emniyet birimlerinin talimatıyla dışarıya çıkarıldı, bomba imha uzmanlarına haber verildi. Caddenin 3 şeridinin kapatılması nedeniyle uzun taşıt kuyrukları oluştu.

Özel kıyafetini giyen bomba imha uzmanı, ‘jammer’ adı verilen sinyal kesici aygıtla birlikte konteynırın yanına geldi. Uzman, şüpheli çantaya fünye bağladı ve konteynırın yayından uzaklaştı. Cadde tamamen yaya ve taşıt trafiğine kapatıldı. Fünyeyle şüpheli çantayı patlatan uzman daha sonra çöp konteynırına gitti. Yapılan incelemede çantanın içinde patlayıcı madde olmadığı belirlendi. Ekiplerin çalışmalarını tamamlamasının ardından yol trafiğe açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!