Üsküdar Kaymakamı: Binalarda yıkılma tehlikesi yok

Güncelleme Tarihi:

Üsküdar Kaymakamı: Binalarda yıkılma tehlikesi yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2006 14:06

Üsküdar Kaymakamı Saim Saffet Karahisarlı, çatlaklar oluşan 2 binada göçük tehlikesinin bulunmadığını, ancak can güvenliğinin sağlanması amacıyla önlem olarak tahliye edildiğini bildirdi.

Karahisarlı, Marmaray kazısının yapıldığı Üsküdar Meydanı yakınında bulunan Yeniyol Sokak'taki 5'er katlı “Orkide” ve “Serdar” apartmanlarıyla ilgili raporlarda ”hayati tehlike” bulunduğunun belirtildiğini kaydederek, “Tahliye edilmesi yönünde kanaat oluştuğu için söz konusu 2 binayı tahliye ettik” dedi.

Bölgede tünel çalışması yapıldığını, ancak bu apartmanlardaki çatlaklara tünel çalışmasının neden olup olmadığının henüz tespit edilmediğini ifade eden Karahisarlı, “Göçük tehlikesi yok. Ama bu olmayacak anlamında değil. Tahliyeyi tedbir amacıyla yaptık. Can güvenliğinin sağlanması amacıyla uyguladık” diye konuştu.

Tünel çalışması nedeniyle bu bölgedeki binalarda sürekli denetim ve kontrol çalışmaları yapıldığını hatırlatan Karahisarlı, tahliye edilen “Orkide” ve “Serdar” apartmanları dışında çatlak oluşan başka bir bina bulunmadığını, şikayet de gelmediğini, yeni bir şikayet gelmesi durumunda da o yapının inceletileceğini söyledi.
Karahisarlı, ancak söz konusu binaların yakınındaki Üsküdar Ticaret Meslek Lisesinin ek binasında çatlak bulunduğunu ve bu binanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu 2 binayla ilgili kararı mahkemenin vereceğini hatırlatan Karahisarlı, “Teknik raporlar sonucu onarılabilirse onarılacak. Ancak Üsküdar Belediyesi, Bayındırlık İl Müdürlüğünün raporları sonucu vatandaşların dönüşüne izin verebiliriz” dedi.

Saim Saffet Karahisarlı, şu anda 35 kişinin Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yurduna yerleştirildiğini ve bütün ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, hasta olanların hastanelere kaldırıldığını, bazı vatandaşların da kendi imkanlarıyla yer bulmaya çalıştığını bildirdi.

BİNALAR ESKİ

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır da kaymakamlık, belediye, ilgili şirket temsilcileri ve ilgili birimlerin de katılımıyla bir toplantı yapıldığını ve bu toplantı sonucunda tahliyeye karar verildiğini söyledi. Binalardan 44 hanenin tahliye edildiğini kaydeden Çakır, belediyenin Ünalan Mahallesi'nde Simge Konutları'nın bulunduğunu, apartman kat malikleriyle görüşmelerinin sürdüğünü, isteyen olursa barınma sorunlarını çözene kadar burada kalabileceklerini bildirdi.

Söz konusu 2 apartmanın eski binalar olduğunu anlatan Çakır, ”Eski teknikle yapılmış. Yaptığımız inceleme sonucuna göre onarımla da kuvvetlendirilmelerine imkan yok” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!