Üsküdar-Beykoz metro hattı

Güncelleme Tarihi:

Üsküdar-Beykoz metro hattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 23:18

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçeyle ilgili projeleri anlattı. Beykoz’a kadar uzanacak metro hattı da bunlardan biri.

Haberin Devamı

ÜSKÜDAR Belediyesi’nin 410 milyon lira olarak belirlenen 2017 Mali Yılı Bütçesi, ilçe mecilisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bütçe konuşmasında, Üsküdar’da 2 büyük projenin hayata geçirileceğini söyleyip, “Marmaray’ın çıkışından başlayarak Beykoz’a yeni bir metro hattı inşa edilecek. 2019’a yetişmese de 2020-2021’e yetiştirilmesi amaçlanıyor” dedi.

Başkan Türkmen, Üsküdar’a yapılacak diğer projeyi de şöyle anlattı: “Harem’den başlayıp, Beylerbeyi Stadı’na çıkacak metro hattı, tekrar yer altından devam ederek Küçüksu’ya kadar uzanacak. Lastik tekerlekli araçların geçiş yapacağı Tünel projesi de hayata geçirilecek. Bu iki proje eş zamanlı yürütülecek.”

HAREM TAŞINIYOR
Üsküdar’da iki önemli hedefleri olduğunu söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, “Biri Kentsel Dönüşüm diğeri de Üsküdar Meydan Projesi. Kentsel dönüşümde önemli mesafe kaydettik. Meydanda 2004’te Marmaray’ın temelinin atıldığı günden bu yana bir şantiye görünümü mevcut. Üsküdar Meydanı’nı 2018 yılının Ağustos ayına bitirmiş olmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Başkan Türkmen, hükümet konağı ile yeni belediye binası arasındaki 2 bin 600 metrekarelik özel mülk olan alanın da kamulaştırılarak meydana dahil olacağını belirtti.

Türkmen ayrıca taşıhacak Harem Otogarı’nın bulunduğu alanla ilgili projeyi de anlattı: “Ataşehir’de yeni otogar tamamlandığında Harem oraya taşınacak. Ve sonrasında Harem muazzam bir rekreasyon alanı olacak. Dinlenme, çocuk oyun alanlarıyla Harem özel bir yere dönüşecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!