Urla'da orkinos isyanı

Güncelleme Tarihi:

Urlada orkinos isyanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 11:49

İzmir'in Urla ilçesine bağlı Demircili Köyü yakınlarında kurulması planlanan orkinos balık çiftliği, çevrecileri kızdırdı.

Haberin Devamı

Çiftliğin Sığacık Körfezi’ni kirleteceğini savunan çevreciler, geçen hafta Urla’da orkinos çiftliğiyle ilgili düzenlenen ÇED toplantısını terk etti. Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, İl Genel Meclisinin iki CHP’li üyesi ve Urla TEMA temsilcisinin katıldığı toplantıda, Seferihisar Çevre Koruma Derneği Başkanı Vahdi Sarıkaya, toplantının halkı bilgilendirme amacı taşıdığını, ancak vatandaşların orkinos çiftliklerini istemediğini söyledi.

Daha önce Demircili Köyü’nde yapılan aynı amaçlı toplantıda bu görüşün bildirilmesine karşın tekrar bir araya gelinmesini anlamlı ve yasalara uygun bulmadıklarını ifade eden Sarıkaya, diğer çevrecilerle birlikte toplantıyı terk etti. Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Ege Temsilcisi Ümit Bora “Çevreye verdiği zarar yargı kararıyla kanıtlanan, Antalya’dan bu nedenle kovulan şirketin şimdi Sığacık Körfezi’ni seçmesi üzücüdür” dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!