Urfa'da davullu zurnalı asker uğurlaması

Güncelleme Tarihi:

Urfada davullu zurnalı asker uğurlaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 11:17

Şanlıurfa'da binlerce kişi, vatani görevlerini yapmak üzere askere giden gençleri, davul zurna eşliğinde halay çekerek ve zılgıtlarla uğurluyor.

Haberin Devamı

Mayıs 2008 celbinde 1988/2 tertip olarak silah altına alınacak gençler için şehirler arası otobüs terminalinde geçen haftadan bu yana her gün binlerce kişinin katılımıyla uğurlama törenleri düzenleniyor.

Yakınlarını uğurlamak için kent merkezinin yanı sıra çevre il ve ilçeler ile köylerden gelen vatandaşlar, otobüslerin hareket saatine kadar terminal alanında davul zurna eşliğinde halay çekip, zılgıt çekerek askerlerini uğurluyorlar.

Otobüslerin çevresinde ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşlarca omuzlara alınan askerler, yakınlarıyla vedalaştıktan sonra “En büyük asker bizim asker” sloganları eşliğinde vatani görevlerini yapacakları acemi birliklerine gönderiliyor.

Oğlunu vatani görevini yapacağı Isparta'ya uğurlarken göz yaşı döken baba Hasan Açık, gazetecilere yaptığı açıklamada, “İlk kez asker babası olacağım. Çok heyecanlıyım” dedi.

Haberin Devamı

Bu arada otogardaki uğurlamalar öncesinde de bazı köy ve beldelerde gerçekleştirilen gecelerde, havai fişekli gösteriler düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!