Üretimden önce bir ürünün sanal ortamda oluşturulan modeline ne ad verilir? 12 Kasım hadi ipucu sorusu

Güncelleme Tarihi:

Üretimden önce bir ürünün sanal ortamda oluşturulan modeline ne ad verilir 12 Kasım hadi ipucu sorusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 20:12

Üretimden önce bir ürünün sanal ortamda oluşturularak simule edilmesi, endüstri alanında büyük kolaylık sağlıyor. Ürünün gerçek dünyadaki davranışlarının sanal ortam oluşturularak test edilmesi, endüstri 4.0 kapsamında üretim odağına da hız kazandırıyor. Peki, üretimden önce bir ürünün sanal ortamda oluşturulan modeline ne ad verilir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Üretimden önce bir ürünün sanal ortamda oluşturulan modeli, sanayide 4.0 olarak adlandırılan yeni bir dönemi ifade ediyor. Siber fiziksel sistemler olarak adlandırılan bu teknolojiler, gerçek dünyadaki nesnelerin ve davranışların bilgisayar ortamında simülasyonu olarak özetlenebilmektedir.

Burada karşımıza “dijital ikiz” kavramı çıkıyor. Örneğin, bir fabrika fiziksel olarak kurulmadan önce simülasyon yoluyla kurulup gerekli bütün fizibilite çalışmaları bu simülasyon üzerinden yapılabiliyor. Ürün üzerinde yapılması planlanan tüm değişiklikler önce “dijital ikiz” üzerinde deneniyor ve geliştirmeler önce sanal ortamda yapılıyor.

DİJİTAL İKİZLER HANGİ AŞAMADA YARAR SAĞLAMAKTADIR?

Fiziksel ve dijital dünyaların, insanlara yeni bir görüş açısı katacak şekilde bütünleşmesi birçok önemli problemin çözülmesini sağlar.

Haberin Devamı

Tasarım ve Mühendislik: Karmaşık ürün gereksinimleri, hızlı gelişme döngüleri, koordinasyon gibi gerekliliklerle başa çıkmak için çeşitli tasarım alternatiflerinin etkisi kolayca keşfedilebilir ve ürün tasarımlarının gereksinimi karşılayacağından emin olmak için simülasyonlar ve testler yapılabilir.

Üretim: Kalite ve verim taleplerini karşılamak için bir imalat sürecinde öngörülecek bir değişikliğin maliyeti veya takvimi nasıl etkileyebileceği anlaşılabilir.

Operasyonlar ve Servis: Çalışma süresi, işçi güvenliği ve daha yüksek verimlilik talepleri ile başa çıkmak için teknisyenler mevcut çalışma durumu, uygun bakım prosedürlerini nasıl uygulayacakları, hangi problemi çözebildikleri konusunda bilgilendirilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!