Ünlülerin mezarları da internette

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin mezarları da internette
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 16:24

Amerikalı bir genç tarafından hazırlanan internet sitesinde, Marilyn Monroe'dan John Lennon'a, Al Capone'da Karl Marx'a kadar çok sayıda ünlünün mezarı yer alıyor. 1995'te açılan ve 2.5 milyondan fazla "sanal mezarın" bulunduğu sitede, ünlülerin yanısıra sıradan insanların kaybettikleri yakınları için açtıkları bölümler de bulunuyor.

Haberin Devamı

DEV SANAL MEZARLIK
Jim Tipton adlı gencin, yıllar önce ünlü mafya babası Al Capone'nun meazarını ziyaretinden sonra geliştirdiği, "mezarları sanal ortama taşıma fikri" bugün binlerce üyesi bulunan dev bir internet sitesine dönüşmüş durumda...

İlk açıldığında 20 fotoğraf ve birkaç listenin yer aldığı sitenin kısa zamanda ilgi çektiğini söyleyen Tipton'un, "ölen herkes için sitesinde bir bölüm açmak ve mezarlarını sanal ortama taşımak" gibi gerçekleşmesi zor bir hedefi var.

"www.findagrave.com" sitesinde ünlülerin mezar görüntülerinin yanısıra ölüm nedenleri (hatta bazen ölüm raporları), son fotoğrafları vs. yer alıyor.

Siteyi ziyaret edenler, görmek istedikleri ünlünün mezarına arama yaparak ya da alfabetik listeden ulaşabiliyor. Sitedeki "en popüler isimler listesi"nin ilk sırasında ünlü yıldız Marilyn Monroe bulunuyor. İlgili linki tıkladığınızda yıldızın Los Angeles'taki mezarının görüntüleri, ölmeden önce çekilmiş fotoğrafları ve "aşırı dozda ilaçtan zehirlendiğini" yazan ölüm raporu yer alıyor.

Mezarı en çok ziyaret edilen diğer ünlülerin başında Al Capone, John Lennon, Prenses Diana, Elvis Presley, Mussolini, Bruce Lee ve Frank Sinatra geliyor. Listedeki ilginç isimlerden biri halen hayatta olan Barbra Streisand... Ünlü şarkıcının New York'ta yaptırdığı görkemli mezarı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Site, üyelerden gelen fotoğraflarla giderek genişliyor. Üyelerden Stew Thornley tatillerini Amerikan başkanlarının ve ünlü beyzbolcuların mezarlarını ziyaret ederek geçiriyor.

Sıradan isimlerin mezarlarının da bulunduğu sitede, yakınlarının kayıtlarına ulaşmak isteyen ziyaretçiler isimleri girerek arama yapabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!