Ünlüler korosundan İzmir Marşı

Güncelleme Tarihi:

Ünlüler korosundan İzmir Marşı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 00:00

Bu yıl 85’inci yılını kutlayacak olan Türk Eğitim Derneği’nin rektör, gazeteci, tenor, milletvekili, baro başkanı, sinema sanatçısıdan mezunları, 29 Mart’ta yapılacak kuruluş yıldönümü etkinliği kapsamında ‘İzmir Marşı’nı söyleyecek.

Haberin Devamı

TÜRK Eğitim Derneği’nin (TED) 85’inci yılını ATO Congresium Salonu’nda 29 Mart’ta kutlayacak olan ünlü sanatçılar, bilim ve iş adamları, rektörler, milletvekilleri İzmir Marşı’nı seslendirecek.
Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle 31 Ocak 1928 tarihinde kurulan TED’in kuruluş yıldönümü için mezunlar, veliler, öğretmenler, çalışanlar önce Anıtkabir’de biraraya gelecek. Aynı günün akşamı “85 dakikada 85 yıl” sloganıyla Beyhan Murphy’nin koreografisini üstlendiği, Rengim Gökmen’in konuk orkestra şefi olarak yer alacağı gecede, TED Senfoni Orkestrası ve korosu ile birlikte sürpriz konuklar eşliğinde TED meşalesi ATO Congresium Salonu’nda yakılacak. Dünyaca ünlü Rus Bolşoy Tiyatrosu’nda 40 yıl sonra sahne alan ikinci Türk sanatçı olan Murat Karahan’ın da sahne alacağı gecede, mezunlar da İzmir Marşı’nı seslendirecek. “Her mezunumuzu temsilen bir kişi olsun istedik. Hukuktan, siyasetten, medyadan, iş aleminden sembolik bir seçim yaptık” diye konuşan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, şöyle devam etti: “Kurumumuzun mezunlarının söyleyeceği marş, petrol ürünü ile değil, gönül yağı ile yanan meşalemizin geleceğimizi aydınlatmasına vesile olacaktır. Biz bir cumhuriyet kurumuyuz. Ortak hislerinizi ortaya koyacağınız bir eser seslendirmek istedik. Biz de Yönetim Kurulu olarak İzmir Marşı’nın coşkusunun meşalemizin ateşini körükleyeceğine inandığımız için o parçayı seçtik.”

KİMLER VAR?

Haberin Devamı

Aclan Acar (Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı), Hakan Ateş (Denizbank Genel Müdürü), Deniz Ülke Arıboğan (İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi), Ali Doğramacı (Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı), Nükhet Küçükel (Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı), Elif Dağdeviren (Gazeteci), Aylin Nazlıaka (Milletvekili), Filiz Akın (Sanatçı), Mustafa Altıoklar (Yönetmen), Tamer Karadağlı (Sanatçı), Sinan Şahinbaş (Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Öktem Vardar (TED Üniversitesi rektörü), Nail Kurt (FNSS SAvunma Sanayİ Genel Müdürü), Tolga Kabataş (Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu üyesi), Barış Küce (Milli basketbolcu), Yılmaz Yıldız (Zürich Sigorta Genel Müdürü), Müşfik Yamantürk (Güriş Holding Genel Müdürü), Nilgün Balkaç (NTV, CNBC-e, STAR TV Ankara Temsilcisi), Metin Feyzioğlu (Baro Başkanı), Serruh Kaleli (Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili), Burak Erdenir (Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı), Nur Batur (Gazeteci), Nilgün Çetin (Radikal Gazetesi Operasyon Direktörü), Defne Sarısoy (Sunucu), Tuğrul Türkeş (Milletvekili), Tülay Tuğcu (Anayasa Mahkemesi eski Başkanı), Süha Güçsav (Akfen Holding CEO’su), Reha Muhtar (Gazeteci), Volkan Bozkır (Milletvekili), Güngör Uras (Köşe yazarı), Ayfer Yılmaz (Devlet eski Bakanı), İrfan Değirmenci (Yapımcı, sunucu), Prof. Dr. Umran İnan (Koç Üniversitesi Rektörü), Merve Büyüksaraç (2006 Türkiye güzeli), Selçuk Pehlivanoğlu (TED Genel Başkanı), Sunullah Salırlı (TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı), Ertuğrul Dokuzoğlu (Merkez Valisi), Murat Sungar (Emekli büyükelçi).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!