Ünlüler Kardeş Aile kampanyasına destek verdi

Güncelleme Tarihi:

Ünlüler Kardeş Aile kampanyasına destek verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eyüp Belediyesi ilçedeki 4700 yoksul aileye destek sağlamak amacıyla Kardeş Aile kampanyası başlattı. Kampanya nedeniyle düzenlenen iftar yemeğine birçok ünlü sima katıldı.

EYÜP Belediyesi'nin, yoksul oldukları belirlenen ailelere yardım amacıyla düzenlediği ‘Kardeş Aile Kampanyası’ önceki gün başlatıldı. Kampanyanın tanıtımı için belediyenin ramazan çadırındaki iftara Derya Tuna, Sibel Turnagöl, Gülben Ergen, İzzet Yıldızhan, Hüseyin Tatlı, Cansever ve Aykut da katıldı.

16 ortadirek, 1 yoksul

İftar yemeğinin ardından ‘Kardeş Aile Kampanyası’ hakkında bilgi veren Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, arazi büyüklüğü bakımından şehrin ikinci büyük ilçesi olan Eyüp'te 85 bin ailenin ikamet ettiğini söyledi. Bunlardan 4 bin 700 ailenin yoksul olduğunu tespit ettiklerini anlatan Belediye Başkanı Genç, Türkiye'de ailelerin üçte birinin yoksulluk sınırının altında yaşadığını, zengin ve yoksul insanlar arasındaki farkın gelir dağılımı açısında 230 kat olduğunu söyledi. Ahmet Genç, bu tablonun acı sonuçlarının toplumsal dayanışmayla engellenebileceğini vurguladı.

Belediye Başkanı Genç, Eyüp'te orta ve üstü gelir grubundan 16 aileye karşılık bir yoksul aile düştüğünü belirterek, ’’Belediye olarak bizim görevimiz, mübarek ayda kampanyayı başlatarak organizasyonunu sağlamak, yardımda bulunacak olan ailelere tanıştırarak kendi aralarında açtıkları banka hesap numaraları ile yardımlaşmalarını sağlamak. Bu kampanyanın Türkiye'ye dağılması en büyük isteğimiz, böyle organizasyonla fakir halkımızın desteklenerek yaşam seviyesini yükseltebiliriz’’ dedi.

Genç, kampanyaya Derya Tuna ile sanatçıların da tanıtım desteği vermesinin büyük mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

Tuna ’’Yardım gizli kalmalı’’

Yaptığı konuşmada İslamiyet'in temel esaslarından birisinin paylaşmak olduğunu söyleyen Derya Tuna, yine İslami anlayış nedeniyle yardımın gizli kalmasının gerektiğini anlattı. Kampanya destek amacıyla yardıma muhtaç bir aile ile irtibata geçtiğini belirtti. Tuna, ‘Kardeş Aile Kampanyası’na sanatçı arkadaşlarının da sıcak baktıklarını söyledi. Toplantıya makyajsız katılan Tuna'nın iftar yemeği boyunca İbrahim Tatlıses'in kardeşi Hüseyin Tatlı'nın kolunu bir an bırakmadığı gözlendi.

Ahmet Genç, kampanyanın tanıtımından sonra sanatçılara birer Sümerbank yapımı biblo hediye etti. İftar yemeğine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Recep Koral, Belediye Meclisi üyeleri ve Eyüp sakinleri katıldı. Derya Tuna, Sibel Turnagöl, Gülben Ergen, İzzet Yıldızhan ve Ahmet Genç iftardan sonra Eyüp Sultan Türbesi'ni ziyaret ederek dua etti.

Yoksul ailelere yardım edecek olan vatandaşlar 0212 612 20 00 numaralı telefondan Beyaz Masa ile irtibata geçebilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!