Ünlüler ders kitaplarına girdi

Güncelleme Tarihi:

Ünlüler ders kitaplarına girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 11:11

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan İlköğretim Okulu 4'üncü Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı'nda, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten Sertab Erener'e, Barış Manço'dan Kemal Sunal'a kadar birçok ünlü, “Onlar başardı” başlığıyla öğrencilere tanıtılıyor.

Haberin Devamı

Mesleklerinde başarılı olmuş devlet adamı, sanatçı, bilimadamı ve sporcular, ilköğretim okulu ders kitaplarında, öğrencilere örnek gösteriliyor. 

Ünitede, birçok insanın değişik mesleklerde çalışarak, topluma hizmet ettiklerine değinilerek, bu insanlardan bazılarının, yaptıkları işlerdeki başarılarıyla tüm toplumun beğenisini kazandıkları belirtiliyor. Bu insanların yaşamları boyunca, başarıları sayesinde gönüllerde taht kurup, belleklerde iz bıraktıkları ifade edilen kitapta, “Toplum başarılı insanlara hizmetlerinin karşılığı olarak vefa borcunu öder. Onların isimlerini bir okula, bir hastaneye, bir mahalleye ya da bir çocuğa verir” denildi. 

Kitapta, Mustafa Kemal Atatürk, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu” olarak tanıtılırken, Dr. Mehmet Öz için, “Kalbimizin ağrılarını dindiren adam”, Sertab Erener için “Eurovision'da ülkemize ilk kez birinciliği kazandıran sanatçı”, Barış Manço için de, “Yediden yetmiş yediye herkesin sanatçısı” ifadesi kullanıldı. 

“Halkı güldüren adam” nitelemesiyle Kemal Sunal, “Tiyatro sahnesine ve sinemaya anlam katan yıldız” tanımlamasıyla da Adile Naşit'e yer verilen kitapta, diğer ünlüler için şu ifadeler kullanıldı: 
Prof. Dr. İlber Ortaylı: “Tarihi halka sevdiren adam” 
İdil Biret: “Sihirli parmaklarıyla piyanoya ruh veren sanatçı” 
Hasan Ali Yücel: “Halkın aydınlanması için çalışan adam” 
Mehmet Okur: “NBA'de şampiyonluk yaşayan ilk Türk sporcu” 
Kitabın iki tam sayfasının ayrıldığı ünlülerin tanıtımında Mustafa Kemal Atatürk ile diğer ünlülerin fotoğraflarına da yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!