Ünlü profesör Türkiye'ye geldi

Güncelleme Tarihi:

Ünlü profesör Türkiyeye geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2008 11:34

Clinical EEG and Neuroscience Dergisi'nin editörü Prof. Dr. C.Moore, NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi'ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

EEG and Clinical Neuroscience Society (ECNS) topluluğunun resmi yayın organı olan Clinical EEG and Neuroscience dergisinin baş editörü olan Prof. Dr. Norman C.Moore, Prof. Dr. Ayhan Songar II. Davranış Fizyolojisi sempozyumunda konuşma yapmak ve NPİSTANBUL Hastanesi'ni ziyaret etmek için Türkiye'ye geldi.

14 Kasım'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Cem'i Demiroğlu Oditoryumunda düzenlenen Sempozyumda konuşan Prof.Dr. Moore'nun, psikiyatride elektrofizyoloji konulu konuşması çok beğenildi ve dinleyiciler tarafından üst düzey olarak değerlendirildi.

Sempozyumun 2. oturumunda ise NPİSTANBUL doktorlarından Prof.Dr.Kemal Arıkan, Psikiyatride EEG'yi anlatırken, Prof. Dr. Nevzat Tarhan da Psikiyatride Elektrofizyoloji kullanımı, yaygınlığı ve uygulama alanları ile ilgili geniş kapsamlı bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi'ni ziyaret etmek için İstanbul'da kalış süresini uzatan Prof. Moore, American Food Drug Administratin (FDA) tarafından 1 ay önce ilaca dirençli depresyon tedavisinde ilaç tedavisine ek tedavi olarak kabul edilen Tekrarlayan Manyetik Uyarım Tedavisi cihazlarını görünce sevincini dile getirdi.

Prof. Moore, "Modern tedavilerin hepsini uyguluyorsunuz, bu tedavileri yaparken mutlaka bilimsel çalışmaları da birlikte yapın" diyerek, NPİSTANBUL'da nöroloji ile psikiyatri birlikteliğinin en iyi şekilde yürütüldüğünü, özellikle fonksiyonel MR, nörokognitif testler, EMG, QEEG gibi tetkiklerin tanı ve tedavide kullanılmasının bunun kanıtı olduğunu belirtti.

Prof. Kemal Arıkan tarafından gerçekleştirilen Türkiye'de QEEG kullanımı ile ilgili sunumda, Arıkan, bu sunumu Frankfurt'ta düzenlenen 5. EEG ve Klinik Nörobilim Kongresi'nde Türkiye adına sunduğunu ve çok ilgi çektiğini söyledi.

Prof. Moore, Prof. Arıkan'ın sunumu sonrasında yapmış olduğu eleştirilerde QEEG ve beyin fonksiyonlarını ölçmeye yarayan diğer tetkiklerin psikiyatride kullanımının günden güne artış göstermekte olduğunu söyledi.

Prof. Moore, daha önce başkanlığını yaptığı EEG and Clinical Neuroscience Society (ECNS) topluluğunun düzenli olarak her yıl düzenlediği EEG ve Klinik Nörobilim Kongresi'nin 7.sinin 2010 yılında İstanbul'da yapılması için NP Grup nezdinde Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Prof. Dr. Kemal Arıkan'a teklifte bulundu. Teklifi memnuniyetle karşılayan NPİSTANBUL ekibi, işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Prof. Moore, NPİSTANBUL Hastanesi ve Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi'nin ziyaretini tamamladıktan sonra düşüncelerini şöyle belirtti:

"Böyle bir hastane her psikiyatristin rüyasıdır. Çok beğendim ve hayran kaldım. Tüm olanaklara sahipsiniz. Bu nedenle bilimsel çalışmalara ağırlık verin, sürekli bilimsel çalışma yapın"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!