Ünlü kaplan yetiştirmek için canını tehlikeye atıyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlü kaplan yetiştirmek için canını tehlikeye atıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 17:53

Randy Miller, filmlerde rol alabilmeleri için hayvanları eğiterek hayatını tehlikeye atıyor.

Haberin Devamı

Eden adındaki bu kaplan, 45 yaşındaki Randy Miller tarafından film setlerinde rol yapabilmesi için eğitiliyor. Miller bu görüntülerde, kaplan Eden'la saldırı sahnelerini çalışıyor. Eden dört buçuk metre zıplayıp, karşısındaki aktörün üzerine atlamayı öğreniyor.

Kaplan, Miller'la dövüşüyor ve Miller bu dövüşten yara almadan kurtuluyor. Eden'ı çocukluğundan beri elleriyle besleyip yetiştiren Miller, "Bu hareketleri bir yabancı yapmaya kalkışsaydı, yaralanabilir hatta ölebilirdi" dedi. Miller, Transformers 2 ve Son Samuray gibi pek çok film için çeşitli hayvanları eğitti.

Miller kaplanı Eden hakkında, "O güvenilir bir hayvan ve ne yaptığını çok iyi biliyor ancak yine de dikaktli olunmalı. Hayvanların 'zayıf olanı yok etme' iç güdüsü daima göz önüne alınmalı" dedi.

Haberin Devamı

Randy Miller, filmlere kazandırdığı bu eğitimli hayvanlar için 2001 yılında Akademi Ödülü aldı.

Ünlü Gladyatör filminde Russel Crowe'un canlandırdığı Maximus'un arenada savaştığı kaplan, Miller'ın yetiştirdiği hayvanlardan biriydi. Maximus'un kaplanla savaştığı sahnelerden biri bilgisayar ortamında düzenlenirken, kaplanın eğitmeni olan Randy Miller'ın suratına başrol oyuncusu Crowe'un yüzü yerleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!