Üniversiteliler itfaiye eri olmabilmek için ter döktü

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler itfaiye eri olmabilmek için ter döktü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 17:49

KONYA’da 29’u kız, toplam 177 üniversite mezunu genç, Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye eri olabilmek için açılan sınavda ter döktü.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 100 itfaiye eri alımı için sınav yaptı. 4 yıllık üniversite mezunu ve Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan 70 puan şartı aranan sınava 177 genç katıldı. Aydınlık İtfaiye Müdürlüğü binası bahçesinde yapılan sınavda, itfaiye eri adayları ilk olarak, genel kültür sorularının bulunduğu yazılı sınava girdi, ardından da yetenek sınavına katıldı.

Adaylar yaklaşık 35 derece sıcağın altında yapılan yetenek sınavında, engelli koşu parkuru, 3 metre yükseklikteki ipe tırmanma, hortumla su tutma ve itfaiye merdivenine çıkma testine tabi tutuldu. Gençlerin sınavda zaman zaman zor anlar yaşadığı görüldü. İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, “Kazanan adaylar 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu’na göre işe başlayacaklar. Sınavımız iki gün sürecek” dedi.

Sınava katılan 2 üniversite mezunu 28 yaşındaki Asiye Bilgiç, “Arkeoloji ve edebiyat bölümü mezunuyum. Yüksek lisans yaptım. İlk olarak yazılı sınava girdik. Şimdi de yetenek sınavına. Engelli parkurda koştum. Bir sorun yoktu. Ama ipe tırmanmada zorlandım” diye konuştu. 27 yaşındaki Veysel Koray Eğilmez de “İktisat Fakültesi mezunuyum. Umarım sınavda başarılı olurum ve sınavı kazanırım” dedi.

Sınavı kazanacak adayların, yaklaşık bin 100 TL maaş alacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!