Üniversiteliler için müzik yarışması

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler için müzik yarışması
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 23, 2007 10:30

Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversiteden müzik kulübü başkanları, Sony Ericsson'ın desteği ve Radyo Boğaziçi ev sahipliğinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Müzik dünyasından önemli müzisyen, prodüktör ve plakçı isimlerin katıldığı; müzik temalı panellerle dolu buluşma, Türkiye'de Sony Ericsson sponsorluğunda ilk kez gerçekleştirilecek müzik yarışmasının yol haritasını gençlerin katkılarıyla çıkarmayı hedefliyor. Sony Ericsson, 58 Üniversiteden toplam 153 Müzik Kulübü temsilcisini Boğaziçi Üniversitesi'nde bir araya getirdi.

Sony Ericsson, Türkiye'deki üniversiteli müzisyenlerin katılımına açık olacak ve bu kapsamda ilk kez gerçekleÅŸtirilecek müzik yarışması konusunda ilk olarak gençlerin fikrini almak istediÄŸinden; buluÅŸmanın önemli gündemini Sony Ericsson UniStar Müzik Yarışması oluÅŸturdu.Â

Buluşmada jüri üyelerinin kimler olması gerektiğinden katılım koşullarına kadar bir çok ayrıntı gençlerin fikirleri doğrultusunda masaya yatırıldı. Yarışmanın gelişim ve gerçekleşmesi sürecinde üniversite müzik toplulukları ve ilgili öğrencilerin konuyla ilgili fikirleri ve pratik destekleriyle bu projenin aktif bir parçası olmasına karar verildi.

Gündemini tamamen "müzik" temasının oluşturduğu büyük buluşmada, Burak Gürpınar (Kurban-Athena), Ferman Akgül (Manga), Mirkelam, Mert Yücel, Tarkan Gözübüyük, Volkan Başaran, Demirhan Baylan, Hakan Kurşun (EMI), Ali Özülke (Pasaj) ve Hadi Elazzi (GRGDN) gibi müzik dünyasının önemli isimleri gençlere tecrübelerini aktardılar.

Haberin Devamı

Festival tadında müzik yarışması

Türkiye'deki tüm üniversite öğrencilerine açık olması kararlaştırılan Sony Ericsson UniStar Müzik Yarışması'na katılmak için yapılması gereken tek şey ön elemeler için ait eserlerin katılım koşullarına uygun olarak seçme kuruluna www.muzigiseviyorum.com adresini kullanarak İnternet üzerinden ya da müzik kulüpleri aracılığıyla ulaştırmak olacak.
www.muzigiseviyorum.com adresinde ayrıca yarışma katılım koşulları, seçme kurulu ve diğer ayrıntılar ilgili tüm bilgiler yer alacak.

Katılım için yarışmacılardan herhangi bir ücret alınmayacak. Seçme kurulu, gönderilen eserlerden her bölge için finalistler belirleyecek. Öğrenci sayılarına ve coğrafi konumlarına göre belirlenen dört bölge de finalistler canlı performansları ile yarışacak. Gençler yarışmaya arzu ettikleri herhangi bir tarzda katılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!