Üniversiteli Senem bugün de bulunamadı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli Senem bugün de bulunamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2010 17:28

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, dalganın denize sürüklemesi sonucu kaybolan üniversite öğrencisi Senem Kasap'ı (21) arama çalışmalarının dördüncü gününde de sonuç alınamadı.

Merkez Mahallesi rıhtımında, 4 gün önce akşam saatlerinde arkadaşlarıyla yürürken aniden gelen büyük bir dalgaya kapılarak denize düşen Kasap'ın bulunması için sabah başlatılan çalışmalarda, Rize Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Rize Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi ve Rize Doğa Sporları Kulübü'nden 10 dalgıç gün boyu dalış yaptı.

Gemiyle denize açılan Rize Doğa Sporları Kulübü'nden Danış Mete ve Erdinç Turan, 600 metre açıkta, 40 metre derinlikteki bir kuyuda yaptıkları aramadan da sonuç alamadılar.

Ayrıca sahil güvenlik ekipleri ile vatandaşlar da sahil kenarında arama çalışmalarına katıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Trabzon Su ürünleri Araştırma Enstitüsünden bir araştırma gemisi de denize atılan trol ağı ile dip taraması yaptı. Ancak yapılan arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.

Havanın kararması üzerine ara verilen arama çalışmalarına yarın devam edilecek.

Bu arada, genç kızın anne ve babasının bugün ilçeye gelmediği, arama çalışmalarını yakınlarının takip ettiği öğrenildi.
Dalgıçlardan Danış Mete, gazetecilere, dalış yaptıkları alanın çok geniş olduğunu, bu nedenle olumlu bir sonuç elde edemediklerini söyledi.

Denizde 40 metre derinlikte geniş bir boşlukta yaptıkları dalış için tüplerindeki havanın yeterli olmadığını kaydeden Mete, “Bizim tüplerimiz bu kadar büyük ve geniş alanı taramaya yetmez. Biz sadece planladığımız bir alanı taradık. Fakat bir sonuç alamadık. Dipte genç kızın cesedinin takılabileceği dal veya ağaca rastlayamadık. Bu alanda daha geniş kapsamlı bir dalış yapılması lazım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!