Üniversiteli Barış davasında tanık yok

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli Barış davasında tanık yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2005 01:19

Üniversite öğrencisi Barış Dönmez’in öldürüldüğü gece, 40 metrekarelik barda bulunan, aralarında İzzet Çapa, Urfi Çetinkaya’nın oğlu Hakan Çetinkaya’nın da bulunduğu 16 kişi olayı görmediklerini söyledi.

Beyoğlu 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya kasten adam öldürmek suçundan 24 yıldan 30 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanıklar Ömer Saral ve İbrahim Biberoğlu katıldı. Olayda yaşamını yitiren Barış Dönmez’in annesi de mahkemede hazır bulundu. Davada, aralarında ‘Academy 14’ adlı barın danışmanlığını yapan İzzet Çapa, Barış Dönmez’in arkadaşı uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya’nın oğlu Hakan Çetinkaya’nın da bulunduğu müşteri ve bar çalışanı 16 kişi tanık olarak dinlendi. Olay gecesi cinayetin meydana geldiği 40 metrekarelik barda bulunduğunu söyleyen 16 kişi de cinayeti görmediğini belirtti.

İzzet Çapa’nın bardaki bazı garsonların ve güvenlikçilerin sigortalı olmadığını, otoparktan kazanılan parayla günlük çalıştıklarını söylemesi üzerine; müdahil avukatı Atilla Coşkun, ‘Bunlar mafyatik ilişkilerdir’ dedi.

Dönmez Ailesi’nin avukatı Ergin Cinmen önceki duruşmayla birlikte dinlenen toplam 18 kişinin de olayı görmemesinin imkansız olduğunu belirtmesi üzerine, tanıklara baskı yapılıp yapılmadığı soruldu. Tanıklar baskı görmediklerini söylediler. Duruşma ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!