Üniversitede doçent profesörü dövdü

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede doçent profesörü dövdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 12:40

MUĞLA Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Namık Açıkgöz, aynı bölümde görevli Yrd.Doç.Dr. Mehmet Naci Önal'ın, kendisine hakaret ettiğini ve kafasına sandalyeyle vurduğunu öne sürerek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Sol gözünün üzerinde ezilme meydana gelen Prof.Dr. Açıkgöz, doktor raporu aldı. Yrd.Doç.Dr. Önal ise suçlamaları kabul etmedi. Yardımcı doçentin profesörü dövdüğü iddiası büyük yankı uyandıran üniversitenin yönetimi, olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

Son yıllarda suların durulmadığı Muğla Üniversitesi'nde ilk olay geçen yıl yaşandı. Yatağan Meslek Yüksekokulu Mermercilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Zafer Sunu'nun, idari personel Sadettin Simsar tarafından dövülmesiyle başlayan gerginlik, öğretim üyelerinin Rektör Prof.Dr. Şener Oktik'i, Muğla İl İnsan Hakları Kurulu'na şikayet etmesiyle tırmandı. Yönetimin üniversite dışındaki etkinliklere katılan öğrenciler hakkında soruşturma açması da büyük tepki çekerken, bardağı taşıran son damla yine bir profesörün dayak yemesi oldu.

Haberin Devamı

Türk Dili Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Namık Açıkgöz, aynı bölümde görevli Yrd.Doç.Dr. Mehmet Naci Önal hakkında, kafasına sandalye vurduğu iddiasıyla davacı ve şikayetçi oldu. Yrd.Doç.Dr. Önal'ın tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını öne süren Prof.Dr. Namık Açıkgöz, jandarmaya verdiği şikayet dilekçesinde şunları söyledi:
“Naci Önal'la aynı katta görev yapıyoruz. Odamız bile yan yana. Olay geçen hafta cuma günü meydana geldi. Ben lavaboda elimi yıkadım, odama dönüyordum. Yanımdan geçerken bana p.ç diyerek sözlü hakarette bulundu. Ben de onu uyararak terbiyesizlik yaptığını belirttim ve odama doğru yöneldim. Gidip kendi odasından sandalye almış, büyük bir hışımla üzerime yürüdü. Arkamdan sandalyeyi vuracağı sırada elimle sandalyeyi tutmaya çalıştım. O sırada sandalyenin ayağı sol gözümün üstüne isabet etti. Sandalyeyi elinden alıp yere attım. Bu kez odasından bir bardak su alarak yüzüme çarptı. Küfürler ve sözlü hakaretlere devam etti. Ben de odama geçtim ve kapıyı kapattım. Sonra hastaneye gidip doktor raporu aldım. Üniversite jandarma bölgesinde olduğu için, jandarma karakolunda ifade verdim ve kendisinden şikayetçiyim.”

Önceki yıllarda da sözlü saldırıya uğradığını sözlerine ekleyen Prof.Dr. Namık Açıkgöz, “Geçen yıl eylül ayında, Naci Önal beni koridorda durdurdu ve ‘Bittin oğlum sen' diyerek tehdit etti. Naci Önal, son yıllarda herkese karşı hışımla yaklaşıyor ve kavga ediyor. Bana öfkesi neden bilmiyorum. Rektörlük seçimlerinde farklı adayları destekliyorduk, düşmanlığı bundan da kaynaklanıyor olabilir. Kendisinden davacı ve şikayetçi oldum. Üniversitenin adının böyle bir olayla anılması beni çok üzdü. Naci Önal'ın neden böyle davranışlarda bulunduğunu bilemiyorum, çevresindeki profesörlerin kendisini yönlendirdiğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Olayla ilgisi olmadığını savunan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Naci Önal ise Prof.Dr. Açıkgöz'e sandalyeyle vurmadığını, sözlü hakaretlerde de bulunmadığını belirtti, “Savcılıkta ifademi verdim. Bana iftira atılıyor. Adli ve idari soruşturma devam ediyor. Gerçekler ortaya çıkacak” diye konuştu.
Üniversite yönetimi her iki tarafın yazılı ifadesini alarak idari soruşturma başlattı. Savcılık soruşturması da devam ediyor. Üniversitede yaşanan bu olay bilim camiasında şok etkisi yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!