Üniversite kayıtları uzatıldı! Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor?

Güncelleme Tarihi:

Üniversite kayıtları uzatıldı Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 15:17

ÖSYM tarafından belirlenen 3- 7 Ağustos 2015 tarihleri arasında kayıtlarını sağlık sorunları sebebiyle yaptıramayan öğrenciler için kayıtlar 17 Ağustos 2015'e kadar devam edecek.

Haberin Devamı

YÖK, üniversiteye yerleşmeye hak kazanmış fakat sağlık sorunları nedeniyle kaydını yaptıramamış öğrenciler için kayıt süresini uzattı.

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler 3 Ağustos’ta kazandıkları yükseköğretim programlarına kayıtlarını yaptırmaya başladı. ÖSYM tarafından belirlenen 3-7 Ağustos tarihleri arasında sağlık sorunları sebebiyle kayıtlarını yaptıramayan öğrenciler için kayıtlar 17 Ağustos’a kadar devam edecek.


YÖK TARAFINDAN AÇIKLANAN TOPLANTI KARARI

“2015 ÖSYS sonucunda yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan ortaöğretim kurumlarından mezun ancak sağlık nedeni ile kayıt yaptıramayan öğrencilerin, ilgili yükseköğretim kurumlarına sağlık durumlarını ibraz etmeleri durumunda, 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar, 2015 ÖSYS sonucunda kayıt hakkı kazandıkları ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurmaları halinde, kontenjana bakılmaksızın kayıtlarının yapılmasına, bu tarihten sonra başvuran adaylara işlem yapılmamasına karar verildiği” kaydedildi.

Haberin Devamı

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Elektronik kayıt işlemi 2015-2016 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir.

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

f)ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumlarını gösterir belge

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
Kazanan adayların bilgileri adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

BAKMADAN GEÇME!