YKS ek tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı - Kimler ek yerleştirme başvurusu yapabilecek?

Güncelleme Tarihi:

YKS ek tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı - Kimler ek yerleştirme başvurusu yapabilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2019 07:16

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ek tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Ek yerleştirme işlemleri, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2019-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacak. Peki, ek tercihler ne zaman yapılacak, kimler ek yerleştirme başvurusu yapabilecek?

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) yerleştirme sonuçları 6 Ağustos 2019 tarihinde ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden açıklanmıştı. YKS merkezi yerleştirme sonuçlarının açıklanması ardından gözler ek tercih sürecine çevrildi. Beklenen açıklama ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden geldi. YKS ek tercih kılavuzuyla birlikte tarih aralıkları da paylaşıldı. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak. 

Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversiteler bu yıl önlisans, lisans, açıköğretim ve uzaktan öğretim programları dâhil 1 milyon 7 bin 191 öğrenci alacak. Sınava 2.5 milyon kişi girmesine rağmen birçok programda boş kontenjanlar var. Adaylar, 2019-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 05-11 Eylül 2019 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar. 

Haberin Devamı

EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN YAPILMASI

Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Tablo 6A ve 6B ortaöğretimdeki alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen lisans programlarını; Tablo 6C ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanları ile yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir. Adayların
ek puanlarıyla yerleştirilecekleri yükseköğretim programları öğrenebilmeleri için Tablo 6A, 6B.1 ve 6C’de kendi alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir. Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresind

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

BAKMADAN GEÇME!