"Üniter yapı tartışması abesle iştigaldir"

Güncelleme Tarihi:

Üniter yapı tartışması abesle iştigaldir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2009 16:05

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “demokratik açılım” tartışmalarıyla ilgili olarak, “Üniter yapının tartışılmasını doğrusu abesle iştigal olarak değerlendiriyorum. Bunlarla vakit kaybetmemeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Şahin, KKTC'de, Girne Boğaz Şehitliği'nden ayrılırken, gazetecilerin “demokratik açılım” çalışmalarıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Demokratik açılım çalışmaları çerçevesinde tartışmalar sürüyor. Siyasetin tansiyonu yüksek. Üniter yapı da tartışılıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine Şahin, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasa ile çizilmiş sınırlarının ve temel ilkelerinin bulunduğunu söyledi.
Bu bakımdan, bunların şu anda tartışma konusu bile yapılmaması gerektiğini dile getiren Şahin, “Üniter yapının tartışılmasını doğrusu abesle iştigal olarak değerlendiriyorum. Bunlarla vakit kaybetmemeliyiz” dedi.

Türkiye'nin güvenlikle ilgili 30 yıla yaklaşan bir sorunu varsa, bunu çözmek için, bu beladan kurtulmak için fikirlerin birleştirilerek ortak bir aklın yakalanması
gerektiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

“Türkiye'nin her türlü sorundan kurtulması, müşterek dileğimiz olmalıdır. İktidar muhalefet fark etmemelidir. Türkiye'nin öncelikli sorunlarını çözme bakımından birbirimize yardımcı olursak, katkılarla, eleştirilerle, yol gösterici önerilerle birbirimize yardımcı olursak, ülkemize hepimiz hizmet etmiş oluruz. Önemli olan vatanımıza, milletimize hizmet değil mi? Eğer bu anlayışla yaklaşırsak, ne kavga ne gürültü ne tansiyon yüksekliği olur. Bunları geride bırakmalıyız. Ben, halkımızın da böyle bir beklenti içinde olduğunu görüyorum. Halkımıza layık olmanın da ancak bu şekilde gerçekleşeceğine inanıyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!