UNESCO heyeti Kapadokya'da

Güncelleme Tarihi:

UNESCO heyeti Kapadokyada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 11:27

UNESCO Dünya Kültür Mirası Koruma Merkezi Başkanı Francesco Bandarin, American Museum of Natural History Müzesi üst düzey yöneticilerinden oluşan heyetle, Kapadokya bölgesinde UNESCO'nun destek sağladığı mekanları gezdi.

Haberin Devamı

New Faces Travel Turizm Acentesi'nin organizasyonu ile Türkiye'ye gelen UNESCO ve American Museum of Natural History Müzesi heyeti için Akhal Teke At ve Binicilik Tesisleri'nde yemek verildi. Yemekte Dervish House Sema ekibi heyete Mevlevi gösterisi sundu. UNESCO heyeti, Mevlevi gösterisini büyük bir ilgiyle izledi.

Bandarin ve beraberindeki heyet, daha sonra 1985 yılından beri UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Göreme Açık Hava Müzesi ve Göreme Milli Parkı'nı ziyaret etti. Burada kiliseleri ve tarihi yapıları inceleyen heyet, daha sonra da Nevşehir'in merkeze bağlı Kaymaklı beldesi sınırlarındaki Kaymaklı Yeraltı Şehri'ni gezdi.

Ürgüp ilçesindeki UNESCO'nun destek verdiği Kayakapı Mahallesi'ndeki restorasyon çalışmalarını da yerinde gören heyet üyeleri, Kayakapı Projesi kapsamında restorasyonları süren kiliseleri, hamamları ve evleri bir bir inceleyerek notlar alıp, fotoğraflar çekerek yetkililerden brifing aldı.

Bandarin ve beraberindeki heyet, daha sonra kendileri için hazırlanan folklor ve dans gösterilerini izledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!