Umutlar tükendi

Güncelleme Tarihi:

Umutlar tükendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2023 07:00

Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında 2 ay geride kaldı. Berzeg’in evinin önünden itibaren bölge 3’üncü kez tarandı ancak bir ize rastlanmadı. 1 milyon liralık ödül açıklanmasına rağmen yeni bir ihbar da gelmedi.

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Dünya Bankası’nda bir dönem ‘Asya Direktörü’ olarak çalışan ve emekli olup İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Korhan Berzeg (83), yaz başında İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg (80) ile memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesinin kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki evine geldi. 17 Haziran sabahı, eşi kahvaltı hazırlarken, telefonunu bırakıp Doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg, bir daha geri dönmedi.

Umutlar tükendi

Bölgedeki tüm metruk evler de savcılık izniyle arandı ancak ekipler aramalardan bir sonuç alamadı.

Drone ve İHA’ların kullanıldığı arama çalışmalarında 2 ay geride kaldı. Bugüne kadar Korhan Berzeg’e ait hiçbir ize rastlanmadı. 240 kilometrekare alan havadan ve karadan tarandı; kırsalda ve Gönen ilçe merkezindeki 30 mahallede arama yapıldı. Berzeg’in evinin önünden 3’üncü kez başlatılan aramalardan da sonuç alınamadı.

Haberin Devamı

EKİP SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ

- Aramalar, 150 kişiyle başlayıp önce 70’e, sonra da 30 kişilik ekibe düşerken, JAK ve JÖAK da çalışmalarını sonlandırdı. Berzeg’i arama çalışmaları, AFAD ve AKUT’a bağlı ekipler tarafından sürdürülürken, savcılık soruşturması devam ediyor. Öte yandan, Korhan Berzeg’in eşi Angela Berzeg, 4 Ağustos’ta, Berzeg’in yerini bildiren kişiye 1 milyon liralık ödül verileceğini açıklamıştı. Konulan ödül sonrasında da Berzeg hakkında yeni bir ihbar olmadığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!