Umut için geldiler

Güncelleme Tarihi:

Umut için geldiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2009 22:07

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası bilincini yitiren, ailesi bulunamadığı için koruyucu aile olarak Gülsüm Kabadayı'nın bakımını üstlendiği ‘Umut bebek’ için Rus televizyonu devreye girdi.

Haberin Devamı


Kayıp vatandaşları bulmaya yönelik ‘Beni Bekle’ adlı program yapan Rusya'nın devlet televizyonu ORT, Rusça konuşmalara tepki veren ‘Umut bebek’in Rusya veya çevresindeki ülkelerden birinden olup olamayacağı konusunda araştırma başlatacak.
Geçtiğimiz yıl 30 Ağustos'ta, Antalya-Serik Karayolu'nda bir aracın çarparak olay yerinde bırakılan ve vücudu felç olan kimliği belirsiz genç, getirildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakımında, yakınlarını bekleyen Handan Yılmaz ve Gülsüm Kabadayı adlı iki kadının sevgisiyle yeniden hayata döndü. 155 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kalan ve 157 gün de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören, hastanedekilerin ‘Umut bebek’ adını verdiği genci, hastanede kaldığı sürede gönüllü annelik eden Gülsüm Kabadayı hiç yalnız bırakmadı. Eşinden boşanan ve babasından kalan 500 TL tutarındaki emekli maaşı ile geçinen üç çocuk annesi Gülsüm Kabadayı, hastaneye yakın olması için Yıldız Mahallesi'nde kiralık bir eve taşındı.

Haberin Devamı

NÜFUS CÜZDANI VERİLDİ

Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavisi tamamlanan Umut Bebek'i devlet korumasına aldı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin raporu ile kemik yaşının 17 olduğu belirlenen gence ‘Mustafa Öz’ adına düzenlenmiş ve doğum tarihinde 01.01.1992 yazan nüfus cüzdanı verildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, genci, tedavi sürecinde annelik yapan Gülsüm Kabadayı'ya koruyucu aile statüsünde verdi. Devlet, aileye de 651 TL maaş bağladı. Geçen Ramazan Bayramı'nda yeniden rahatsızlanan ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan ‘Umut bebek’, tedavisinin ardından yeniden eve getirildi.

RUS TELEVİZYONU DEVREDE

Halen Gülsüm Kabadayı ile birlikte kalan Umut'un Rusça konuşmalara tepki vermesi nedeniyle Rusya veya çevresindeki ülkelerden birinden olup olmadığını araştırmak için Rusya'nın devlet televizyonu ORT devreye girdi. ORT televizyonunda haftada birkaç kez canlı yayınlanan ‘Beni Bekle’ adlı programda, kayıp olan Rus asıllı vatandaşların bulunması için çalışılıyor.
Umut'un Rus olabileceğine yönelik şüpheler üzerine devreye giren Antalya Rus Okulu öğretmenleri, ORT televizyonundaki programın yetkilileri ile görüştü. Umut ile ilgili görüntüleri isteyen program yetkilileri, hem bilgileri internet üzerinden veri tabanında yayınlayacak, hem de görüntüler ve fotoğraflar ile eğer Umut Rusya veya çevresinden ise ailesinin bulunması için yayın yapacak.

BİR İKİ GÜNDE GÖNDERİLECEK

Antalya Rus Okulu Müdürü Victor Bikkenev, okuldaki öğretmenlerin televizyona müracaat ederek, program yetkililerini Umut ismi verilen kimliksiz genç hakkında bilgilendirdiklerini söyledi. Victor Bikkenev, program yetkililerince kimliksiz gence ait görüntü ve fotoğrafların istendiğini ve önümüzdeki bir iki gün içerisinde kendilerine Umut'un fotoğraf ve görüntülerinin gönderileceğini kaydetti.
Umut'un iki kulağında, 9 küpe deliği bulunması gibi bilgileri de paylaşacaklarını anlatan Victor Bikkenev, “Örneğin sağ kalçasında ve bacağında yanık izleri varmış. Buna benzer tüm bilgileri de toparlayıp programa göndereceğiz. Program yetkilileri, gerekirse buraya gelerek çekim yapabileceklerini de söyledi. Bu program Rusya ve çevresindeki ülkelerle dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan tüm Ruslar tarafından çok iyi bilinen bir program. Kayıp vatandaşların bulunmasına yönelik çok çalışma yapıyorlar ve kayıp ihbarlarının tümü burada yer alıyor” diye konuştu.
Star TV Ana Haber bülteninde, Gülsüm Kabadayı'nın evinden yapılan canlı yayına da katılan ve Umut'a, Rusça bazı sorular da soran Victor Bikkenev, “Tam yanıt alamadım, kesin olarak Rus vatandaşı diyemeyiz. Ama tabii ki belli olmaz. Karşısındaki insanı çok iyi anlayabildiğini düşünmüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!