Ümit Yardım, güven mektubunu İran Cumhurbaşkanı'na sundu

Güncelleme Tarihi:

Ümit Yardım, güven mektubunu İran Cumhurbaşkanına sundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 20:33

Türkiye'nin yeni Tahran Büyükelçiliğine atanan Ümit Yardım, güven mektubunu Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'a sundu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, Tahran'a yeni atanan Türkiye İran Büyükelçisi Ümit Yardım'ı kabülünde, İran ve Türkiye'nin bölgede ve dünyada ‘yapıcı ve kardeşçe misyonlarda’ bir arada olduğunu hatırlatarak, ‘bölgesel güvenliği korumak ve yeni dünya düzeni üzerinde olumlu etki yapmadığı’, iki ülkenin en önemli görevi olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, Tahran ve Ankara'nın çoklu ortak menfaatlerinin olduğunu ve küresel meselelerde çok yakın bir görüş birliğine sahip olduklarını bildirerek, “Türkiye ve İran, İslam dünyasında da tüm Müslümanlarım yanındadır” dedi. İkili ilişkilerin derinleştirilmesi için iki ülkenin çok geniş bir potansiyele malik olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, “Bu konuda çok iyi anlaşmalar yapılmıştır ve hepsinin icraya konulması gerekiyor. Tahran, Türkiye ile ilişkilerin geliştirmesinde her hangi bir sınırlama tanımıyor” diye konuştu.

Göreve resmen başladığını bildiren güven mektubunu İran Cumhurbaşkanına sunan Türkiye'nin yeni Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım, İran'ın bölgede ve dünyada büyük bir önem ve konuma sahip olduğuna vurgu yaparak, “İki ülkenin ortak değerleri çoktur. Türkiye, her alanda İran ile ilişkilerini geliştirmeye büyük önem vermektedir” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!