Ulvi'nin donduğu an

Güncelleme Tarihi:

Ulvinin donduğu an
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 11:03

13 yıl önce kaybolan Peggy’nin davası bugün yeniden başladı. Peggy davasında davacı olan Peggy'nin annesi avukatı ile katıldığı duruşmada Ulvi K. ile el sıkıştı.

Haberin Devamı

O kızın Peggy'13 yıl önce kaybolan Peggy’nin davası bugün yeniden başladı. Davada yargılanan Ulvi Kulaç, mahkemeye getirilişinde alkışlarla karşılandı. Duruşmaya çok sayıda basın mensubu ve aralarında "Ulvi K. için adalet" örgütü de bulunan izleyici katıldı. Ulvi mahkemeye geldiği anda çok ilginç bir olay oldu. Peggy'nin annesi Ulvi'nin yanından geçerken bir anlığına durdu ve yaklaşarak genç adamın omzunu dürttü. Herkes nefesini tutmuş bekliyordu. Çünkü Peggy'nin annesi, yıllar önce Ulvi'yi kızını öldürmekle suçlamıştı. Herkes bu nedenle anneden negatif bir tepki beklerken, o hiç beklenmedik bir hareket yaptı. Elini Ulvi'ye uzattı. İşte Ulvi tam bu anda adeta dondu kaldı. Herkes ne olacak diye bekliyordu. Ulvi bir süre tereddüt etti, sonra elini uzattı ve el sıkıştılar. Anne bunun üzerine yerine giderek oturdu.

Haberin Devamı

Duruşmada ise Ulvi Koçak'la ilgili başka gelişmeler de yaşandı. Kocak, ifadesinde polisin kendisinden ifade almak için başparmaklarını omzuna bastırdığını söyledi. Hakim, Koçak'ı inandırıcı buldu. Koçak'ın aleyhine ifade veren merhum tanık yaptığı yanlışı düzeltmek istediyse de avukatı onu bundan vazgeçirdi. Ölümcül hastalığa yakalandıktan sonra gerçeği anlatmaya karar verdi. Duruşma esnasında "müvekillime işkence edildi" diyen Koçak'ın avukatı Euler sert eleştirildi.

YABANCI PLAKASI OLAN ARABAYA BİNDİĞİ GÖRÜLDÜ

Devam eden duruşma esnasında ifade veren tanık herkesi şaşırttı. Olayın gerçekleştiği senede 9 yaşında olan 22 yaşındaki tanık futbol maçına giderken Peggy'nin yabancı plakası olan bir arabaya binip gittiğini belirtti. Ancak şaşırtıcı olan, Peggy'nin o zaman ölmüş olduğu bilinmesiydi.

Davada çözülmeyi amaçlanan sorular ise şunlardı:

- Peggy'yi kim öldürdü?

- Peggy hala yaşıyor mu?

- Ulvi K. bir yargı kurbanı mı?

Savcının iddianamesine göre, 2001 senesinde Ulvi K. Peggy ile buluşup cinsel istismarda bulundu. Kızın korkup kaçması üzerine zanlı panikleyerek kızı merdivenlerden itti. Kulaç, Peggy'nin bağırmasını önlemek için ağız ve burnunu sıktığını, bunun üzerine de kızın can verdiği ifade edilidi.

Haberin Devamı

"İTİRAF ETMEZSEN ARKADAŞIN OLMAM"

Kulaç'ın verdiği dört ifadenin çelişkili olduğu, özellikle cesedi ortadan kaldırmakla ilgili ksıımların birbirini tutmadığı belirtildi.

Kulaç ailesinin avukatı Euler okuduğu ifadede şunlara yer verdi:

"Olayın aydınlatılması için baskı altında olan polislerin sorgulamada Kulaç'a baskı yaptı ve zihinsel engelli Kulaç'ı profesyonel olmayan yöntemlerle ifadeye zorladı. Kulaç'ın ilk ifadesi tecrübesiz bir polis tarafından, 'İtiraf etmezsen arkadaşın olmam' diyerek, alındı."

MAHKUM OLMUŞTU

Dokuz yaşındaki kız çocuğu Peggy Knobloch, Almanya’nın Bavyera’nın Lichtenberg kentinde 7 Mayıs 2001’de okuldan eve gelirken kayboldu. Annesi, Peggy için cesetsiz mezar yaptırdı. Zihinsel engelli Ulvi Kulaç, Peggy’i öldürmekten yargılanıp ömür boyu hapse mahkum edildi. Ulvi Kulaç 10 yıldır psikiyatride Peggy’nin katili olarak yatıyor.

Haberin Devamı

Zihinsel engelli Ulvi Kulaç, mahkemede, polise verdiği ifadesini yalanladı. Buna rağmen suçlu bulundu. Davanın şüpheli olduğu tartışmaları devam etti. Kulaç’ın ağır siyasi baskı sonucu kurban seçilmiş olabileceği şüpheleri gündeme geldi. İki gazeteci, Peggy olayını araştırıp soruşturma hatalarını ve açık kalan soruları ortaya çıkardı. Bunun üzerine Peggy olayı yeniden gündeme geldi. Polisin o zaman Ulvi Kulaç’ın peşine taktığı muhbir Peter H. de yalan söylediğini açıkladı. Peter H., Ulvi Kulaç’ın kendisine “Peggy’yi öldürdüm” diye itiraf ettiğini söylemişti.

YENİDEN DAVA

Kulaç ailesinin avukatı Michael Euler, davanın yeniden görülmesini istedi. Bunun üzerine Bayreuth savcılığı yeniden soruşturma başlattı. Bir kız çocuğuna tacizden yatan Peggy’lerin komşusu Holger E. hücresinin duvarlarında Peggy’nin fotoğrafları bulundu.

Haberin Devamı

Holger G., hapse girmeden önce sık sık Peggy’nin ailesini evde ziyaret ettiğini, kız çocuğu kaybolmadan önce aralarında duygusal yakınlaşma olduğunu itiraf etti. Holger G.’nin evinde Peggy kaybolduktan sonra polis arama yapmış ve bir kız çocuğu tişörtü bulmuştu. Ama tişörtte Peggy’nin DNA izlerine rastlanmamıştı.

Eğer mahkemede Ulvi Kulaç suçsuz çıkarsa, Bavyera yargısı büyük yara alacak. Bavyera’da önceki yıl da yedi yıldır psikiyatride yatan Mollath adlı bir mahkum suçsuz bulunarak serbest bırakılmıştı.


MAHKEME BU SORULARA YANIT ARAYACAK:

- Ulvi’yi takip eden polis muhbiri neden “Yalan söyledim” dedi?
- Peggy’nin fotoğrafları, komşusunun hücre duvarında ne arıyordu?
- “Aramızda duygusal yakınlaşma oldu” sözleri taciz itirafı mıydı?

Haberin Devamı

nin olduğundan emin olan tanık Peggy'nin sınıf arkadaşıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!