Ulvi yargı kurbanı mı Peggy’nin faili mi

Güncelleme Tarihi:

Ulvi yargı kurbanı mı Peggy’nin faili mi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 17:02

13 yıl önce kaybolan Peggy’nin davası perşembe günü yeniden başlıyor. Peggy’nin katili olarak 10 yıldır psikiyatri kliniğinde tutulan Ulvi Kulaç fail mi, yargı kurbanı mı bu dava sonunda ortaya çıkacak.

Haberin Devamı

Dokuz yaşındaki kız çocuğu Peggy Knobloch, Almanya’nın Bavyera’nın Lichtenberg kentinde 7 Mayıs 2001’de okuldan eve gelirken kayboldu. Tüm aramalara rağmen cesedi bulundu, ne de izine rastlandı. Annesi, Peggy için cesetsiz mezar yaptırdı. Zihinsel engelli Ulvi Kulaç, Peggy’i öldürmekten yargılanıp ömür boyu hapse mahkum edildi. Ulvi Kulaç 10 yıldır psikiyatride Peggy’nin katili olarak yatıyor.

Zihinsel engelli Ulvi Kulaç, mahkemede, polise verdiği ifadesini yalanladı. Buna rağmen suçlu bulundu. Davanın şüpheli olduğu tartışmaları devam etti. Kulaç’ın ağır siyasi baskı sonucu kurban seçilmiş olabileceği şüpheleri gündeme geldi. İki gazeteci, Peggy olayını araştırıp soruşturma hatalarını ve açık kalan soruları ortaya çıkardı. Bunun üzerine Peggy olayı yeniden gündeme geldi. Polisin o zaman Ulvi Kulaç’ın peşine taktığı muhbir Peter H. de yalan söylediğini açıkladı. Peter H., Ulvi Kulaç’ın kendisine “Peggy’yi öldürdüm” diye itiraf ettiğini söylemişti.

YENİDEN DAVA

Kulaç ailesinin avukatı Michael Euler, davanın yeniden görülmesini istedi. Bunun üzerine Bayreuth savcılığı yeniden soruşturma başlattı. Bir kız çocuğuna tacizden yatan Peggy’lerin komşusu Holger E. hücresinin duvarlarında Peggy’nin fotoğrafları bulundu.

Holger G., hapse girmeden önce sık sık Peggy’nin ailesini evde ziyaret ettiğini, kız çocuğu kaybolmadan önce aralarında duygusal yakınlaşma olduğunu itiraf etti. Holger G.’nin evinde Peggy kaybolduktan sonra polis arama yapmış ve bir kız çocuğu tişörtü bulmuştu. Ama tişörtte Peggy’nin DNA izlerine rastlanmamıştı.

Eğer mahkemede Ulvi Kulaç suçsuz çıkarsa, Bavyera yargısı büyük yara alacak. Bavyera’da önceki yıl da yedi yıldır psikiyatride yatan Mollath adlı bir mahkum suçsuz bulunarak serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

Ulvi yargı kurbanı mı Peggy’nin faili mi

- Ulvi’yi takip eden polis muhbiri neden “Yalan söyledim” dedi?
- Peggy’nin fotoğrafları, komşusunun hücre duvarında ne arıyordu?
- “Aramızda duygusal yakınlaşma oldu” sözleri taciz itirafı mıydı?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!