Uludağ'da jandarma güvenliği

Güncelleme Tarihi:

Uludağda jandarma güvenliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2007 14:12

ULUDAĞ’da profesyonel kayakçılardan oluşan 10’u rütbeli, toplam 30 kişiden oluşan Jandarma Arama- Kurtarma Timi, son iki yılda kayak pistlerinde meydana gelen toplam 144 yaralanma olayına müdahale etti. Jandarma, yürüyüş yapmak için dağda gezerken kaybolan 20 kişiyi de kısa sürede buldu.

Özellikle bayram tatilleri, yılbaşı ve sömestr tatillerinde büyük yoğunluğun yaşandığı Uludağ’da görev yapan Jandarma Arama- Kurtarma Timi kayak severlere güven veriyor. ‘Kar kedisi’ adı verilen bir araç ve 5 kar motoruyla 24 saat boyunca pistlerde ve yürüyüş alanlarında devriye gezen tim elemanları profesyonel kayakçılardan oluşuyor.

Kurtarma ekipleri, kayak yaparken pistlerde düşüp yaralanan tatilcileri, ilk yardımı yaptıktan sonra kar motorlarıyla Oteller Bölgesi’ndeki Sabancı Sağlık Merkezi’ne sevk ediyor.

Kaybolma olayları ve pist kazalarına karşı her zaman hazırlıklı olmak için sürekli tatbikatlar yapan jandarma ekipleri, 2005 yılında pistlerde meydana gelen kazalarda 91 kişiye müdahale etti. Aynı yıl içinde meydana gelen 2 kaybolma olayında ise 13 kişi kısa sürede bulundu.

Geçtiğimiz yıl ise pistlerde yaralanan 53 kişiyi sağlık kuruluşuna yetiştiren ekipler, iki ayrı olayda kaybolan 7 kişiyi buldu.

Ekipler, 2007’nin ilk olayında ise geçtiğimiz pazar günü yürüyüş için çıktıkları Sarıalan bölgesinde yollarını kaybeden Duygu Keskin ile arkadaşı Sinan Yıldız’ı yaklaşık 1.5 saat süren aramanın ardından bulmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!