Uludağ ve Kartalkaya’ya ilk kar düştü

Güncelleme Tarihi:

Uludağ ve Kartalkaya’ya ilk kar düştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2023 07:00

KIŞ turizminin en önemli merkezleri olan Uludağ’a ve Kartalkaya’ya mevsimin ilk karı düştü. Hava sıcaklığının en yüksek 3, en düşük ise 1 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da, yağış karla karışık yağmur şeklinde devam ederken, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uludağ’da mevsimin ilk yoğun kar yağışı, 19 Kasım Pazar günü bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji yetkilileri, cumartesi günü öğle saatlerinde başlayacak olan sağanağın, gece saatlerinde kara döneceğini ve pazar günü gün boyu kar yağışının etkili olacağını bildirdi. Hava sıcaklığının pazar günü sıfırın altında 5 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

BEYAZ ÖRTÜ KAPLADI

Bolu’da da hava sıcaklığının düşmesi ile kentin yüksek kesimlerindeki yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alan 2 bin 200 rakımlı Kartalkaya Kayak Merkezi’nde de hava sıcaklığı, sıfır derecenin altına düştü. Burada etkili olan yağmur, kara dönüştü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece olarak ölçüldüğü Kartalkaya’da, kayak pistleri ve yeşil alanlar karla kaplandı.

Uludağ ve Kartalkaya’ya ilk kar düştü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!