Uludağ’da karlar içinde eğlence ve müzik

Güncelleme Tarihi:

Uludağ’da karlar içinde eğlence ve müzik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 02:20

Dünya gençliğinin gözdesi olan elektronik dans müziğinin Türkiye'de gelişmesine öncülük eden Hip Productions, tatilin içeriğini gençliğin trendlerini göz önünde bulundurarak yeniden belirledi.

Spor, dans, müzik ve eğlenceyi bir arada yaşamak isteyenler için yıl boyunca Türkiye'nin değişik yerlerinde gerçekleştirilecek Go Clubbing programlarının ilk durağı Uludağ. Go Clubbing üyesi gençler, Uludağ'da 4 gün 4 gecelik dönemler içerisinde non-stop partilere katılacak ve birçok indirim avantajından yararlanacaklar.

Go Clubbing programı kapsamında, DJ U.F.U.K., Murat Uncuoğlu, Cervus, DJ Met, DJ D gibi Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en iyi DJ'lerin müzik yapacakları partilerde gençler müziğin ve dansın tadını çıkaracak.

Konaklama ve seyahat hizmetlerinin ETS tarafından organize edileceği Go Clubbing programına katılan gençler Grand Yazıcı, Büyük Otel ve Club Voyage Alkoçlar'da çok uygun fiyatlarla kalacaklar. Ayrıca gençler, Uludağ'ın en avantajlı lift kartı olan Tek Kart ile telesiyejlerden ücretsiz faydalanacaklar. Dağda bulunan The Club Bar, A Bar, Barcelona, Merribel, Wookies Restaurant, Fidan Hoca Kayak Ekipmanları ve Kayak Okulu, İlmoteks ile Snowboard Fun Club, Go Clubbing üyesi gençlere yüzde 60'lara varan indirimler uygulayacak.

20-24 Ocak, 27-31 Ocak, 3-7 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek Go Clubbing programlarının katılım koşulları hakkında bilgiye ETS ofislerinden ve Hip Productions'dan ulaşabilmek mümkün. Hip Productions (0212) 257 94 55-56

Alman teknolojisi başka oluyor

Underground 26 Ocak Cumartesi gecesi Alphabet City Records Almanya'dan Marc et Claude'u ağırlıyor. Kiwi ve Fuchs'un Marc'a eşlik edeceği gece saat 24.00'da başlayacak. Marc et Claude, Almanya Mönchengladbach'lılar ve gerçek isimleri Marc Romboy ve Klaus Derichs. Beraberce Ferry Corsten, Emmanuel Top, Future Breeze ve Diver & Ace gibi sanatçıların albümlerini çıkartan ikili en başarılı Alman dans label'larından Alphabet City'i yürütüyorlar.

Marc ve Klaus 1993'de Alman trance dalgasının ortaya çıkmasıyla prodüksiyon yapmaya başladılar. İlk parçaları Le Petit Prince'den çıkan ve şu anda gerçek bir Alman trance klasiği sayılan Toulouse'du.

1997'da Almanya'nın en önemli prodüktörlerinden Jurgen Driessen ile birlikte, yine bir trance klasiği La'yı yarattılar. La, Alman dans listelerinin tepesine yerleşti ve 1999'da İngiltere'ye geçerek o yılın en büyük klüp şarkılarından biri oldu. O tarihten sonra Alphabet City'nin İngiltere ofisini açtılar.

La hakkında çıkan eleştirilerden bazıları şöyle:

‘‘Karmaşaya yolaçacak bir melodi için Brandon Block'un ilk tercihi - gerçek bir parti soundu: neşeli, zarif, vokalli, pumping euro trance’’, Mixmag. ‘‘Bu gerçekten de yılın en büyük parti trance melodilerinden biri’’, Ministry Magazine. ‘‘Hiç kullanılmamış duyulmamış büyük sıfatlar ve övgü kelimeleri bulmaya çabalıyoruz, 'Yılın Kayıdı/Yılın Parçası' demenin o kadar çok yolu var ki’’, M8 Magazine.

IBIZA’YI SALLADI

Prodüktörlük ve remiks çalışmalarının yanı sıra, Almanya'nın önemli kulüplerinin hemen hemen hepsinde çalan ikili aldıkları olumlu eleştiriler sonucunda İtalya, Fransa, Belçika, Avusturya, İsviçre gibi ülkeleri ziyaret ettiler. Ayrıca ‘‘Love Parade’’, ‘‘Tribal Gathering’’ ve ‘‘Union Rave’’ festivallerinde sayısız kez sahne aldılar.

Marc et Claude 2000'de Ibiza'daki Sundance partilerinde düzenli olarak çaldılar ve Leicester, Jigsaw'da aylık resident dj'lik yaptılar. Marc aynı zamanda Red Room At The Top (İskoçya), Café Blue (Bristol) ve Essence @ The Buttermarket'de (Shrewsbury) çaldı.

İkili ‘‘Loving You’’ ile önceki başarılarını bıraktıkları yerden devam ettiriyorlar. Single piyasaya çıktığı andan itibaren çeşitli Alman ve İngiliz dans listelerinin tepesine çıktı. Loving You'dan önceki kulüp hitleri ‘I Need Your Lovin’ Ibiza'nın en büyük dans marşlarından biri olarak, Avrupa'daki neredeyse bütün listelerinde üst sıralarda yer bulmuştu.

Partiye giriş: 15 milyon TL. Ayrıntılı bilgi icin http://www.x-ist.com

Yeni neslin parti seçimi

Geleceği takip eden şimdiki genç neslin, FG 93.7 radyo frekansında toplanan sinerjisinin tüm dinleyicilerine enerji olarak döneceği yer denilince akla ilk olarak FG Clubbing partileri geliyor. Partilerin önemi ve misyonu daha öncekiler gibi Türkiye'de dans müziğindeki ilkleri gerçekleştirmek.

Toplam 25 partiden oluşan bu serüvenin ilk ayağı yeni yılın ilk ayında İstanbul'da gerçekleşmişti. 1 Şubat Cuma akşamı Venue Maslak'ta gerçekleşecek FG Clubbing partiyse yeni yıla geçen seneden aldığı ivmeyle başlıyor. Mekan içerisinde konsepti farklı üç odada gerçekleşecek partinin, yerli dj'lerinin yanı sıra çok önemli yabancı konukları da var.

Ana salonda (Room 1) dünyaca ünlü bir isim DJ Hipp-E & Halo, DJ Cure-Shot gecenin yıldızları. Salona bağlı diğer mekanın DJ'leriyse (Room 2) Mo-Shic & Zidan ve DJ Fuchs Son olarak down tempo dinlence için farklı bir oda var (Room 3) ve orada da Style-İst, Dr. No Name ve Can Tanca müzik çalıyorlar.

H-Foundation olarak bilinen Hipp-E an Hallo house kısa zamanda tech-house'ın en popüler isimlerinden biri oldu. Ilk prodüksiyonlarından 'Hear Dis Sound'un Pete Thong, Carl Cox ve DJ Dan'ın playlistlerinde yer almasıyla isimlerini duyuran H- Foundation şu anda İngiltere, İspanya ve Hollanda'yı kapsayacak ve dünyanın en büyük DJ'lerinin katılacağı bir tura hazırlanıyor. Unutmayın, H- Foundation bu dünya turundan önce 1 Şubat'ta FG Clubbing'de Moshic & Zidan'la birlikte Venue'de olacak.


1.275 başvuru yapılan i-CAN Film ve Müzik Yarışması'nda sonuca yaklaşılıyor. Ön jürinin elemelerinden sonra finale kalmaya değer görülen ilk 10 aday arasında birinciyi tahmin edenler iMac kazanacak. Apple Bilkom'un düzenlediği i-CAN Film ve Müzik Yarışması'nda başvurular tamamlandı, finale yaklaşılıyor. Final töreni öncesinde, 24 Ocak ile 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak halk oylamasında, ön jürinin belirlediği 10 eser için oy kullanılacak. Hem film, hem müzik kategorisinde jürinin seçtiği birinciyi bilenler arasında noter huzurunda yapılacak çekilişle birer kişi iMac DV 400 sahibi olacak.

i-CAN Film ve Müzik Yarışması'nın halk oylamasına katılmak isteyenler bütün işlemleri www.i-can.bilkom.com.tr adresinden gerçekleştirecek. Her iki kategoride ilk 10'a giren eserler 24 Ocak tarihinde açıklanacak. Bu tarihte başlayacak halk oylaması Apple'ın QuickTime teknolojisi kullanılarak Apple Bilkom'un web sayfasında 6 Şubat'a kadar devam edecek. Oylamada jürinin seçtiği birinciyi tahmin edenler arasında 8 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek bir çekilişle birer kişiye iMac DV 400 hediye edilecek. Halk oylaması talihlileri ise 15 Şubat'ta Radikal gazetesinde açıklanacak. i-CAN Film ve Müzik Yarışması'nda halk oylamasına ilişkin daha ayrıntılı bilgi edinmek ve heyecana katılmak için www.i-can.bilkom.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Shaman World Music Club'daki hareketlilik devam ediyor. Shaman'da bu ay haftanın dört akşamı saat 23.00'den itibaren canlı müzik grupları yer alıyor. Pazar ve pazartesi akşamları kapalı olan mekanda salı akşamları zengin Shaman arşivinden müzikler dinlemek mümkün. Şubat ayında dünya devleri Koçani Orkestar ve Cuba Libre'yi ağırlamaya hazırlanan Shaman'da Ocak ayı boyunca çarşamba geceleri Afro Walako (African Roots&Reggae), perşembeleri Shatrang (Indian Vibes), cumaları Orhan Osman&Balkan Express ve cumartesileri Afro Walako dinlenebilir. Shaman Taksim'deki Dilson Oteli'nin alt katında. Tel: (0212 249 96 06)

Etkinlik takvimi

Türk rock müziğinin babalarından Erkin Koray 31 Ocak'ta Jazz Stop'da bir konser verecek. Erkin Koray uzun bir aradan sonra ilk kez Moğollar grubundan Engin Yörükoğlu'nun da ortaklarından olduğu Jazz Stop'da konser verecek. Konserin başlama saati 23.30.

Ayrıntılı bilgi için (0212) 252 93 14-15

HAFTANIN LİSTESİ

Bu haftanın listesi Amerika'da yeni çıkan ‘‘That Trance Mix’’ adlı albümdeki parçılardan oluşuyor.

1 All Joshua Ryan

2 All Into Me Micro

3 Innocente Delerium

4 Sepia Max Graham

5 Open Your Eyes Insigma

6 Niterider Binary Finary

7 Mind Erasure Christopher Lawrence

8 Let You Go Atb

9 Suburban Train DJ Tiesto

10 Meet Her At The

Love Parade Da Hool
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!