Ulu Manitu

Güncelleme Tarihi:

Ulu Manitu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2003 12:11

Vahşi Batı'ya Almanya'dan bir bakış.. Almanya'da son yılların gişe rekorları kıran filmlerinden biri olan Ulu Manitu'yu (Manitou's Shoe) yönetmeni Michael Herbig "toplumsal, eleştirel, western, yol komedisi bir müzikal dogma gerilimin ata binmiş hali ve dolayısıyla kızlara da hitap eden bir film" diyerek tanımlıyor. Almanya'da 76 hafta gösterimde kalıp, 12 milyon kişi tarafından izlenen ve 120 trilyon TL hasılat elde eden filmin sürrprizi ise Türk oyuncu Hilmi Sözer.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

Apaçi şefi Abahachi ve kan kardeşi Ranger, Vahşi Batı'daki barışı korumakla sorumludurlar. Bütün sorunlar Abahachi'nin kabilesi için bir bar satın almak üzere Shoshone yerlilerinden kredi almasıyla başlar. Ama emlakçının gerçek bir emlakçı olmadığı anlaşılır. Emlakçı geçinen bu sahtekar, Santa Maria adında çok ama çok kötü bir adamdır. Ortada bar falan da yoktur. Santa Maria, parayla birlikte ortadan kaybolmuştur.

Sorunlar bununla da bitmez... Shoshone şefinin oğlu Komik Tavşan öldürülür ve bu cinayet Abahachi ile Ranger'ın üzerine kalır. Kan kardeşlerinin tek bir seçeneği kalmıştır: Abahachi'nin büyükbabası Çılgın İnek'in uzun yıllar önce miras bıraktığı hazineyi bulmak. Shoshone'lerin parasını ödemek ve masumiyetlerini ispat etmek için hazineyi bulmaları şarttır. Oysa bu hiç de kolay değildir...

Haberin Devamı

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Michail Herbig
Senaryo: Michael Herbig, Alfons Biedermann, Rick Kavani
Oynayanlar: Michael Herbig, Sky Dumont, Marie Bäumer, Hilmi Sözer, Rick Kavanian,
Christian Tramitz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!