Ülkenin yeni bir siyaset kültürüne ihtiyacı var

Güncelleme Tarihi:

Ülkenin yeni bir siyaset kültürüne ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2008 00:00

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Abdüllatif Şener, aktif siyasete dönebileceğinin sinyallerini vermeyi sürdürdü.

Şener, Tokat’ta katıldığı bir toplantının ardından Ankara’ya dönerken Çorum’da basın mensuplarının sorularını şöyle yanıtladı:

"Siyasetin dönüşümü ile ilgili yapabileceklerimi yapmaya çalışıyorum. Oluşum için çaba harcıyorum. Siyasete yön veren halkın iradesidir. Bu irade olmam gerektiği yönünde sinyal verirse ben de cevap veririm. Televizyonlar, gazeteler ve salonlarda bunun için uğraşıyorum. Ama benim siyasette aktif rol almam isteniyorsa toplumun talebine ve bana vereceği sinyale göre siyasette aktif olarak var olurum. Bu konuda önüme sınır çizmiyorum. Toplumsal irade benim siyasette aktif var olmam yönünde güçlü bir sinyal verirse ben de cevap veririm. Türkiye’de yeni bir siyasi oluşumdan çok yeni siyaset kültürünün oluşturulması hususunda siyasilere büyük görev düşüyor. Aslına bakarsanız ülkede pek çok sorunun kaynağında geleneksel siyaset kültürünün aşılamaması vardır. Bunu yenerek Türkiye’yi ileri taşımak gerekiyor. Ülkede siyasi aktörlerin değil, siyaset kültürünün ne olacağı önemlidir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!