Ülke silindirle ezilmiş gibi

Güncelleme Tarihi:

Ülke silindirle ezilmiş gibi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2001 01:53

Niğde Valisi Refik Arslan Öztürk, öğretmenler günü nedeni ile düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ülkeyi yönetenlerin vatandaşlara layık olamadığını belirterek, ülkenin silindirle ezilmiş hale geldiğini söyledi.

1950'li yıllarda Anadolu insanının ilk kez öğretmen görüp, ahır ve samanlıklarda okuduğunu hatırlatan Öztürk, şöyle konuştu:

‘‘O öğretmenlerin yetiştirdiği bugünkü yöneticiler hata yapmamalıdır, hata yaparlarsa vebal altında kalırlar. Hiçbir şeyin farkında olmadan yaşamaya hakkımız yok. Eğer ulu önderimiz bize layık olduğumuz yere gitmemizi emretmiş ise bizlerin, Dünya Bankası, IMF kapısı önünde, başı öne eğik insanlar olmamamız lazım. İçimizdeki asıl ruhu ayağa kaldırmamız lazım. Ne oldu bizim ülkemize? Neden silindirlerin altında ezilmiş gibi olduk? Nedir yere düşüşümüz, yıkılışımız, ezikliğimiz? İdeolojik görüşümüz insanlarımızdan çok mu önemli? Ülkesine büyük vefayla sadakatle bağlı, sessiz, kaderine razı, ülkesi için dua eden insanlarımız, ülkesi için 'Allah devlete zeval vermesin' diyendir. Ama bizi yönetenler, o insanlarımızın kıymetini vallahi de, billahi de bilemedik. Namuslu olamadık, dürüst olmadık. Şerefli, onurlu olamadık.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!